Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 20. 11. 2020.

| Društvo

Niški Dom zdravlja otvara i treću kovid ambulantu u centralnom objektu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
kovid ambulanta
Počinje sa radom 22. novembra; foto: Dom zdravlja Niš

Zbog povećanog broja pacijenata u dve postojeće kovid ambulante, u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu će od nedelje, 22. novembra biti otvorena još jedna, saopštili su iz ove ustanove. Broj prvih pregleda u Nišu je povećan, pa samim tim i kontrolnih, pa će i nova ambulanta raditi od 7 do 22 sata.

Sve više pacijenata sa simtomima korone dolazi u kovid ambulante u Duvaništu i "Čairu" i ukupan broj pregleda je prethodnih dana bio blizu 1.200. Zato su iz Doma zdravlja odlučili da i u donjoj etaži centralnog objekta opreme prostor za te vrste pregleda.

Kažu da će prostorije biti otvorene za dva dana, a lekari će obavljati klinički pregled, kao i laboratorijske analize, radiološki pregled pluća i testiranje na kovid PCR metodom, određivanje IgM i IgG antitela na virus i antigenski test.

Ulaz u Kovid ambulantu centralnog objekta Doma zdravlja Niš biće jasno obeležen, potpuno odvojen od ostalog dela i radiće svakog dana u periodu od 07:00-22:00 časa - navode iz Doma zdravlja.

Za sada nije poznato koliko je juče bilo pregleda u dve postojeće kovid ambulante, ali kako je rekao epidemiolog Branislav Tiodorović raste broj prvih pregleda i to je i jedan od razloga što je juče proglašena vanredna situacija u Nišu. Poslednja brojka koju je Dom zdravlja objavio je za 18. novembar. Tada je bilo 1.184 pregleda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:31 // 20. 11. 2020.

    @ Marin bivši kovid pacijent

  • Jovana

    13:02 // 20. 11. 2020.

    Niste objavili email a to nije lepooooo

  • deja

    12:16 // 20. 11. 2020.

    Pozdrav za sve zdravstvene radnike, svaka vam cast na strpljenju i izdrzljivosti.Trazite da vam ugrade ruske preciscivace vazduha po ambulantama da vam se olaksa posao i sirenje virusa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: