Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 2. 10. 2019.

| Društvo

Niški Fakultet sporta među 200 najboljih na Šangajskoj listi

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
dif-maj2018-foto-jcm
Niški DIF održao rejting; Foto: J. C. M.

Ove godine se Univerzitet u Nišu ipak našao među najboljima na prestižnoj Šangajskoj listi, ali zahvaljujući Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Ova ustanova, prema rangiranju za 2018. godinu, našla se između 150. i 200. mesta.

Kako su saopštili sa ovog Fakulteta, rang lista sastavljena je na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima. Šangajska lista Foto: Screenshot shanghairanking.com

Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je vodeći fakultet u regionu Jugoistočne Evrope, našavši se daleko ispred fakulteta iz Beograda i Novog Sada, koji su ove godine zadržali svoju poziciju između 200. i 300. mesta - naveli su sa Fakulteta.

Dekan fakulteta Milovan Bratić je, kako navode u saopštenju na sajtu fakulteta, podsetio da je pre dve godine niški DIF bio prva institucija niškog Univerziteta, koja se našla na najprestižnijoj akademskoj listi. U 2017. godini, niški Faklutet sporta se popeo više na Šangajskoj listi.

Nadamo se da će uspeh našeg Fakulteta biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju - da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta - dodaju.

Podsetimo, velika prašina digla se oko toga što su srpski univerziteti ove godine lošije kotirani na ovom rangiranju nego ranijih godina, a rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić rekao je da Niš nije bio među najboljima zbog slabog finansiranja i nedostatka instituta.

Fakultet sporta je među 300 najboljih na ovoj listi bio još 2016. godine, a sledeće 2017. je bio još bolje rangiran. Prošle godine zadržao je svoj rejting.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    18:33 // 2. 10. 2019.

    U kakvim uslovima rade ovaj uspeh jos vise znaci. Grad Nis i drzava bi morali da obezbede najboljima najbolje uslove za rad.
    Niski DIF zasluzuje da dobije najbolji prostor u gradu i zaokruzi svoj uspeh.
    Cestitke i dekanu Braticu sto principijelno vodi fakultet i ne odstupa uprkos svim preprekama.

  • goran stamenković

    14:40 // 2. 10. 2019.

    Sve čestitke Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Čestitke i nastavnom i vannastavnom osoblju, ali samo onima koji svojim poštenim radom i nesebičnim zalaganjem doprinose ovakvom rejtingu. Još da nisu pojedini"kočničari", i oni koji opstruišu svaki mogući napredak, ko zna na kom bi mestu sad bio ovaj fakultet.

  • U zdravom telu zdrav duh

    09:44 // 2. 10. 2019.

    Bravo za niški Dif. Poštujem i volim svoje profesore i fakultet!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: