Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 26. 9. 2018.

| Društvo

Niški Fakultet sporta napredovao na Šangajskoj listi

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
dif-maj2018-foto-jcm
DIF ponovo na Šangajskoj listi, "popeo" se za nekoliko desetina mesta; foto: JV/J. C. M.

Na najnovijoj Šangajskoj rang-listi svetskih univerziteta koji se bave sportom, niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja se ove godine našao između 150. i 200. mesta i time napredovao u odnosu na poziciju na kojoj je bio pre dve godine.

Niški DIF je pre dve godine bio prvi fakultet Univerziteta u Nišu koji se našao na ovoj prestižnoj akademskoj listi, kažu na fakultetu, a tada su bili između 201. i 300. mesta. Šangajska lista Niški Fakultet sporta prvi među srpskim fakultetima koji su rangirani; foto: printskrin

Za dve godine su se "popeli" na prestižnoj Šangajskoj listi za nekoliko desetina mesta i sada su daleko ispred beogradskih i novosadskih fakulteta koji se bave sportom.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja indeksiranih radova u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima - pojašnjavaju na fakultetu.

Na fakultetu ističu da su ovaj uspeh ostvarili tako brzo zahvaljujući izuzetnom naučno-istraživačkom radu i nadaju se da će to motivisati i ostale fakultete da vrednije rade i podignu kvalitet, kako bi niški Univerzitet postao jedan od najboljih na svetu.

Podsetimo, prošle godine se niški Univerzitet našao na najprestižnijoj rang-listi svetskih univerziteta, zahvaljajujući matematičarima, a ove godine je prvi put na listi i u oblasti hemijskog inženjerstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mateja Cvetkovic

    13:49 // 27. 9. 2018.

    Jel ovo bese uredio i napravio onaj dekan dr Bratic Milovan koga Juzne vesti svojim kavazi "istrazivackim" polunarucenim tekstovima blate kad god stignu?

    Pozdrav za istrazivacku redakciju.

  • Kolega

    12:17 // 27. 9. 2018.

    Bravo za kolege sa DIF-a! Primer ste nam svima, kako treba da se radi i poštuje ustanova.

  • Tivat

    19:18 // 26. 9. 2018.

    Ce budu li patike "sangajke"?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: