Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 24. 3. 2016.

| Društvo

Niški Gerontološki centar dobio licencu za domski smeštaj

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
gerontoloski
Licencu uručio ministar Vulin; foto: www.minrzs.gov.rs

Pošto je ispunio evropske standarde koji se tiču kvaliteta smeštaja, ishrane, socijalne i zdravstvene zaštite, Gerontološkom centru u Nišu uručena je petogodišnja licenca za pružanje usluga koju izdaje Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.

Direktor Gerontološkog centra Aleksandar Milošević rekao je da je ta ustanova, u kojoj je trenutno smešteno 280 starih, morala da ispuni kompleksne standarde, kako programske, tako i kadrovske.

U Ministarstvu rada i socijalna pitanja ističu da najviše standarde moraju da ispune domovi za smeštaj starije osoba koji su državnom i privatnom sektoru.

Ministar Aleksandar Vulin, koji je uručio licencu niškom Gerontološkom, rekao je da će Ministarstvo u narednom periodu nastaviti sa kontrolama i sankcionisanjem onih domova koji ne ispunjavaju uslove.

Mi smo u proteklom periodu oduzimali dozvole ako nisu bili ispunjeni svi uslovi - rekao je Vulin.

On je apelovao na građane da svoje starije ukućane nikako ne ostavljaju u takvim ustanovama, odnosno domovima koji nemaju dozvolu.

Posetite naš sajt i ako na spisku nema tog doma u kome ste mislili da smestite svoje roditelje to znači da nije regularan i javite nam to - poručio je Vulin.

Podsetio je da je u protekle dve godine inspekcija pronašla 37 domova koji nisu uspunjavali potrebne uslove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ruzmarin

    16:13 // 24. 3. 2016.

    Pred izbore,može sve

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: