Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 29. 12. 2020.

| Društvo

Niški Klinički centar ima novi Stručni savet, predložili trojicu kolega za članove Upravnog odbora 

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
stručni savet kc niš
Stručni savet u punom sastavu, već imali i prvi predlog; foto: FB Dragan Milić

Novi Stručni savet Klinički centar Niš dobio je pre nekoliko dana, a kako navodi jedan od članova doktor Dragan Milić njihovih zadatak biće i da definišu prioritete kako bi pacijenti dobili najbolju moguću uslugu, a zaposleni najbolje uslove za rad. Jedna od prvih odluka Saveta jeste predlog novih članova Upravnog odbora KC Niš, a ukoliko to Vlada usvoji, iz redova zaposlenih na toj poziciji biće direktor Kardiohirurgije Milić, doktor Milan Lazarević i hirurg Bojan Jovanović.

Pre skoro 3 meseca je Stručni savet zaključio da Klinički centar Niš nije spreman za mogući drugi talas korone, ali je njihove primedbe i zahteve tadašnja Uprava nazvala politikantskim pamfletom.

Tada su pokušali i da diskredituju lekare koji su dokument potpisali time što su naveli da su to ljudi kojima je istekao mandat i koji ni na koji način, nijedan jedini dan nisu učestvovali u zbrinjavanju obolelih. klinicki centar Imaće predloge za unapređenje KC Niš; foto: JV/V. Milić

Od četiri lekara koji su bili tada u Stručnom savetu starog direktora, tri su i u novom. Kako je objavio doktor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju i stari-novi član ovog tela - profesor dr Milan Stanković izabran je za predsednika, a doktorka Marina Vlajković za zamenika. Osim Milića, članovi su takođe doktori Miodrag Vučić, Dragan Dimić, Vesna Nikolov, Goran Paunović, Tomislav Kostić i Vesna Brzački.

Posebna je čast i privilegija biti deo ovako eminentne grupe lekara koja će imati zadatak da svojim savetima i predlozima unapredi rad u KC Niš, pre svega u stručnom smislu, ali i u organizacionom. Bilo je mnogo konstruktivnih predloga koji će se moći realizovati nakon završetka pandemije Covid-19. Lično se najviše radujem budućem projektu razvoja transplantacionog programa u KC Niš. Definisaće se prioritetni zadaci koji se moraju prvo rešavati kako bi pacijenti dobili najbolju moguću uslugu, a radnici najbolje moguće uslove za rad. Mnogo je stvari koje su danas sjajne u KC Niš, mnoge su dobre, a neke treba značajno korigovati i unaprediti. Svi mi u Stručnom savetu bićemo istrajni na tom zadatku - kaže Milić.

Milić, Lazarević, Jovanović Njihovo imenovanje treba da odobri Vlada; foto: FB Dragan Milić Novi Stručni savet, koji je sada u punom sastavu i u novom mandatu, doneo je i prvu odluku. Milić kaže da su on i kolege Milan Lazarević i Bojan Jovanović predloženi za članove Upravnog odbora KC Niš iz redova zaposlenih.

Ono što mogu da obećam u ime nas trojice jeste da ćemo se u davanju predloga i donošenju odluka u Upravnom odboru voditi isključivo principima Struke i Etike poštujući sve zakone i pravilnike, kao i Statut KC Niš, uvažavajući interese pre svega bolesnika i radnika KC Niš, kao i svih građana Niša i juga Srbije koji se leče u našem KC - poručuje Milić.

Oni zvanično još nisu imenovani, jer Vlada treba da potvrdi ovaj izbor, a Milić napominje da su ih predložile kolege, a ne neke organizacije ili udruženja, pa zato lojalnost duguju isključivo pacijentima i svim zaposlenima u KC Niš.

Milić zaključuje i da će se truditi da ne iznevere to poverenje, a da će im cilj biti da obezbede najbolje uslove za lečenje pacijenata, kao i najbolje uslove za rad osoblja u KC Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stole

    01:33 // 30. 12. 2020.

    Nadam se da će novo rukovodstvo izdejstvovati da i Niš dobije PET skener, da ne mora pola Srbije da ide u BG ili Sr.Kamenicu.Preko potreban je aparat

    • Aleksandra

      12:30 // 30. 12. 2020.

      Moramo biti optimisti i verovati u tim.Jel su se predhoni samo siljkali i semili.Nisu ih pavikenti interedovali.Sto je najtuznije.Ostavljen uzas u kc

  • Babe i bebe ne mogu zajedno.

    13:33 // 29. 12. 2020.

    Mi kardiovaskularni pacijenti molimo Dir.Milica da se potrudi da buduci nasi malisani koji ce dolaziti na ovaj svet imaju cistu,zdravu zgradu bez bakt

  • Vule

    13:16 // 29. 12. 2020.

    Po aktuelnom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti promenjen je br članova od strane ustanove u dva a tri od strane osnivača
    Čudno je kako ovi stručnjaci to ne znaju ili bar nemaju nekog od desetina pravnika u KC Niš ko bi mogao da im kaže
    Tako da će jedan od ova tri dr morati da napusti skup :-)

    • Jovan

      13:53 // 29. 12. 2020.

      Vule tebi je do toga.A nisi video kakav nam je KC bio.Da li smo ugrozeni zbog lose organizacije i nemara pojedinih lekara koji su bili bogom dani.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: