Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 14. 6. 2023.

| Društvo

Niški Klinički centar - od "nije standard" do "kolonoskopija uz anesteziju"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš KOSTA
Iz Kliničkog centra Niša kažu da pacijenti sa sa dijagnozom inflamatornih bolesti creva mogu uz anesteziju da obave pregled kolonoskopije; foto: Aleksandar Kostić

Nakon pisanja Južnih vesti da pregledi kolonoskopije uz anestiziju mogu da se obave u kliničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, dok su pacijenti sa juga Srbije prinuđeni da idu u privatne klinike, javili su se iz niškog Kliničkog centra i rekli da poslednje 2 godine to može i kod njih.

Na svedočenje pacijenta iz Niša, koji je zbog prirode bolesti u obavezi da rednovno obavlja kolonoskopske preglede, a koje je obavljao u privatnim klinikama jer u državnoj nisu hteli da mu daju anesteziju, koja mu je, zbog ulcerioznog kolitisa neophodna, iz Kliničkog centra su rekli da je da je anestezija obavezna u sklopu priprema i praćenja takvih bolesti.

Unazad 2 godine, pacijentima sa dijagnozom inflamatornih bolesti creva, kolonoskopija se radi u anesteziji u sklopu pripreme i praćenja toka bolesti - rekli su iz niškog UKC-a .

Iako je prvobitno rečeno da takvi pregledi uz anesteziju nisu standardni i zbog kojih je ovaj Nišlija preglede privatno plaćao oko 16.000 dinara, rekao je za Južne vesti da je još veći problem ukoliko je poslednje 2 godine mogao u Kliničkom centru da obavlja preglede, a nisu mu dozvolili, te napomenuo da mu uskoro sledi novo zakazivanje pregleda, na kome će se videti da li će konačno promeniti tretman prema njemu i pacijentima sa sličnim bolestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Pesic1987

    12:56 // 15. 11. 2023.

    Juce sam bio u novom klinickom u Nisu i naravno da nisam primio anesteziju..niko i ne pita da li zelis il ne zelis,tako da svi koji pricaju suprotno ili imaju vezu ili je nesto drugo po sredi

  • mbb

    20:29 // 16. 6. 2023.

    Počela sam da idem kod privatnika. Ne mogu da dođem do lekara, nema termina(!) već dve godine. Isti ti lekari su dostupni privatno. Sramota!

  • Naissus

    21:05 // 15. 6. 2023.

    Moze, moze ako pacijent doceka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: