Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 29. 10. 2013.

| Društvo

Niški Odred "Lola" pobednik "Voždovih dana"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Semafor---izviđačka-disciplina.JPG
Izviđači su se takmičili i u disciplini "semafor".

Niški Odred izviđača "Lola" bio je najbolji u generalnom plasmanu na izviđačkim igrama "Voždovi dani" koje su tokom vikenda u Nišu okupile više od 500 izviđača iz Engleske, Makedonije i Srbije.

Učesnici uzrasta od 7 do 19 godina su se u Tvrđavi, nišavskom parku, na gradkom polju i keju takmičili u tradicionalnim izviđačkim igrama i disciplinama na vodi. dešifrovanje-nevidljivog-pisma---izviđačka-disciplina Jedna od uobičajenih izviđačkih disciplina je i dešifrovanje nevidljivog pisma.

- Osim takmičenja imali smo i izviđačku zabavu i maskenbal. Svi su se trudili da što bolje predstave svoju naciju, kulturu i grad iz kog dolaze u aktivnosti koju smo nazvali "Ulica prijateljstva" - kaže Andrija Đorđević iz Odreda "Vožd Karađorđe".

Za starije je bila organizovana i "Brđanska čajanka", a za mlađe "Izviđački bioskop".

U kategoriji mlađih izviđača pobedili su "Mungosi" iz OI "Horizont" iz Smederevske Palanke. Najbolja ekipa među starijim planinkama bile su "Bogomoljke" iz OI "Vasa Čarapić" iz Beograda, a prvoplasirani u kategoriji starijih izviđača bila je ekipa "Feniks" iz OI "Vogi" iz Beograda.

Svi učesnici su tokom "Voždovih dana" prikupljali odeću, obuću, igračke i školski pribor da bi pomogli svojim siromašnijim vršnjacima, a stariji su humanost pokazali i time što su dobrovoljno dali krv.

otvaranje-akcije "Voždovi dani" svečano su otvoreni u dvorištu OŠ "Vožd Karađorđe".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: