Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 28. 1. 2016.

| Društvo

Niški “Parking servis” priprema naplatu parkiranja “na minut”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
parking
Parkiranje ubuduće i "na minut"; foto: JV arhiva

Vozači će plaćati onoliko koliko minuta provedu na parking mestu, a ne čitav sat kao do sada, najavljuju iz “Parking servisa”, ali ne preciziraju kada bi ovaj vid naplate parkinga mogao da stupi na snagu.

Sve što je vozačima potrebno je moderan, takozvani pametni telefon i odgovarajuća aplikacija. I upravo na toj aplikaciji, kako kaže direktor niškog parking preduzeća Marko Janković, rade inženjeri niškog i kragujevačkog “Parking servisa”.

Radimo na izgradnji tog sistema popularno nazvanog “start-stop”. Vozači će, kada napuštaju parking, moći da stopiraju parking kartu i biće im naplaćeno onoliko koliko su minuta proveli parkirani. Korisnicima će biti ponuđene obe mogućnosti i ova sadašnja, po satu, i nova koja je u pripremi - rekao je Janković.

parking servisi "Parking servis" sa kolegama iz Kragujevca priprema novine; foto: JVJanković kaže da bi ta mogućnost pomogla korisnicima “da jeftinije prođu” i dobiju kvalitetnu uslugu. Ipak, za sada nije poznato kada bi ovaj način plaćanja parkinga mogao da bude u primeni.

Nadamo se vrlo brzo - rekao je Janković.

I direktor kragujevačkog “Parking servisa” Nenad Vasiljević potvrđuje da bi ovaj sistem naplate olakšao vozačima i da se intenzivno radi na softveru.

Takođe, naglasio je da kragujevačko preduzeće već koristi niški sistem "video pauka", da su veoma zadovoljni i da za njegovo korišćenje plaćaju niškom “Parking servisa” određenu naknadu.

Podsetimo, u Nišu trenutno postoje tri zone parkiranja - ekstra, prva i druga. Svaka od njih ima cene po satu parkiranja koje se plaćaju SMS porukom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vrana

    08:23 // 29. 1. 2016.

    Dragi Jovo nema potrebe za tolikom zestinom.Ulica Starca Vujadina se nalazi izmedju Njegoseve i Mokranjceve a sece je Kovanlucka, zelim ti reci da je na Paliluli.

  • Milan

    07:40 // 29. 1. 2016.

    "Janković kaže da bi ta mogućnost pomogla korisnicima “da jeftinije prođu” i dobiju kvalitetnu uslugu" - a kakva ni to kvalitetnija usluga bila? Kakvu uslugu generalno dobijam od vas?

  • Saša

    02:49 // 29. 1. 2016.

    U pomenutom Kragujevcu je cena parkinga u I zoni po satu bez vremenskog ograničenja 35din a za 9 sati 110din, dok je u Nišu dnevna karta za 15 sati parkinga u I zoni 500din. Jesmo li toliko bogatiji od Kragujevca ili smo naj drčniji na pare

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: