Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 22. 4. 2022.

| Društvo

Niški "Parking servis" za oko 9,3 miliona dinara kupuje dva vozila za "Oko sokolovo"

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
parking servis niš
Na tender se javile tri firme; foto: čitalac

Dva automobila za potrebe sistema Oko sokolovo, koji bi trebalo da u Nišu bude uveden do leta, JKP Parking servis platiće novcem građana oko 9,3 miliona dinara. Posao na tenderu dobila je firma British Motors, koja je obezbedila vozila za taj sistem i u Beogradu, a čiji je vlasnik naprednjak i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Konkurisale su još dve kompanije - Auto Čačak i beogradski Gasop, ali je British Motors punudio najnižu cenu od nešto preko 7,7 miliona dinara bez PDV-a, odnosno skoro 9.3 miliona dinara sa PDV-om i ocenjen je kao najbolji ponuđač.

Ponuda ponuđača je blagovremena i prihvatljiva jer u istoj ne postoje osnovi za isključenje privrednog subjekta, ponuđač je ispunio sve kriterijume za izbor privrednog subjekta, a ispunjeni su zahtevi i uslovi u vezi sa predmetom nabavke - piše u obrazloženju.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, reč je teretnim vozilima koja moraju da budu bela, nova i nekorišćena, sa dva sedišta, petoro vrata i EURO-6 motorom na dizel.

Potrebno je da vozilo može da na krovu nosi specijalnu nadgradnju najmanje težine do 40 kilograma, dimenzija specijalne nadgradnje 260 x 610 x 1.520 mm - piše u dokumentaciji.

British Motors bi trebalo da obezbedi i garanciju od najmanje tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, a rok isporuke trebalo bi da bude najviše 30 dana od potpisivanja ugovora.

Podsetimo, direktor niškog Parking servisa Dejan Dimitrijević rekao je početkom aprila da će sistem koji bi trebalo da proverava da li su vozači propisno parkirali automobil stići u Niš do leta.

Tender je raspisan pre oko godinu dana, a posao su dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor Parking servisu iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još u oktobru 2020. godine da će Oko sokolovo u Nišu biti uvedeno 2021. i rekla da bi se time uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    12:41 // 25. 4. 2022.

    Kupili od predsednika KK Partizan ( Ostoja Mijailović) vozila za terorisanje Nišlija.
    O, državo, kleptomanska hajdučijo...

    • Nidza

      14:00 // 25. 4. 2022.

      Prijatelju, vidis i sam kuda sve ovo vodi - u opsti totalitarizam.

  • Milutin

    17:50 // 24. 4. 2022.

    Za ove koji su zaboravili, pa kukaju na SNS zbog parking servisa, ovu genijalnu ideju sa kilo bele farbe su smislili žuti i prva ekipa je bila od Koštunjavog.
    Ovi su je samo razradili i nadogradili i nabili tamo sto ljudi da troše naše pare umesto unapredjuju stanje.
    Ćisto da razmislite o kontinuitetu vlasti i kasti koja guli narod a treba i više, a narod neka uživa.

    • ortak Velja

      01:47 // 25. 4. 2022.

      Alo nije vitno ko je smislio nego ko je usavrsio pljacku. Lep i lagodan zivot za gradjene je osmishljen pre zutih pa ne vidim da rade na tome..

  • Zvonko

    09:08 // 24. 4. 2022.

    Najveća beda i sramota Niša...sa četkom i kantom farbe napraviše stranačku firmu sa kojim terorišu i muče sirotinju,,,iživljavaju se i sa ogromnim platama njih 70 posto legaju ceo dan ,,,treba kazniti bahate ali iživljavati se na svima i to kako,,,imao sam na žalost problem,,,SRAMOTA NIŠA JE PARKING SERVIS,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: