Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 5. 8. 2023.

| Društvo

Niški Pokret za preokret traži da se ispita prodaja žute kuće na keju

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
1280x0_djokic-gradnja-1
Niški Odbor Pokreta za preokret navodi da postoji sumnja da se i pre kupovine i javnog nadmetanja znalo da će baš oni biti novi vlasnici; foto: JV/Tamara Radovanović

Investitor koji je kupio staru žutu kuću na nišavskom keju, na licitaciji za koju je znao i dve godine pre javne prodaje, ušao je u posed i pre nego što je bio njen vlasnik i obavljao je pripremne radove za izgradnju zgrade i pre nego što je zvanično kupio, tvrde iz Pokreta za preokret u Nišu i zato traže da se Tužilaštvo i drugi nadležni organi uključe i ispitaju sve okolnosti.

Južne vesti su već pisale o tome da će niški kej biti "bogatiji" za još jednu zgradu, a "siromašniji" za još jednu staru kuću, jer je investitor, firma Đokić gradnja, kupila žutu kuću kod Mosta mladosti, a lokacijske uslove da na toj parceli zida zgradu dobila je više od četiri meseca ranije.

1280x0_djokic-gradnja-3 Niški Odbor Pokreta za preokret navodi da postoji sumnja da se i pre kupovine i javnog nadmetanja znalo da će baš oni biti novi vlasnici; foto: JV/Tamara Radovanović Da će kuća biti na prodaju znali su i dve godine pre licitacije, koja je bila tajna za mnoge moguće kupce, ali su iz ove firme saopštili da sve rade u skladu sa zakonom.

Ipak, niški Odbor Pokreta za preokret traži da se to ispita, jer postoji sumnja da se i pre kupovine i javnog nadmetanja znalo da će baš oni biti kupci i novi vlasnici.

GO Pokreta za preokret Niš traži od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da objasni opravdanost prodaje stare "žute kuće" u Nišu privatnom investitoru Đokić gradnji. Tražimo da Tužilaštva i drugih nadležni organa da ispitaju sve okolnosti licitacije na kojoj je ovaj objekat prodat, pošto postoji sumnja da se unapred znalo ko će biti novi vlasnik objekta - navode iz Pokreta za preokret.

Sumnjaju da je javna licitacija bila nameštena baš za ovog investitora, jer je i pre kupovine obavljao "pripremne radove" u kući. 1280x0_djokic-gradnja-4 Niški Odbor Pokreta za preokret navodi da postoji sumnja da se i pre kupovine i javnog nadmetanja znalo da će baš oni biti novi vlasnici; foto: JV/Tamara Radovanović

Novi investitor je napravio plan izgradnje još 2022. godine, a marta 2023. godine je uklonio stolariju i ispraznio prostorije ove kuće. Dakle, ušao je u posed iako nije bio vlasnik. Zatim je ovaj objekat kupio, u maju 2023. godine od Grada Niša. Pošto je investitor obavljao “pripremne” radove u vezi ovog objekta još pre nego što ga je zvanično kupio, GO Pokret za preokret Niš pita gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, da li je licitacija bila nameštena i da li se od samog početka znalo da će objekat dobiti Đokić gradnja? - pitaju iz Pokreta.

Zaključuju da ovom prodajom Nišlije umesto stare žute kuće od 300 kvadrata u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog mogu da očekuju stambeno-poslovni objekat, odnosno zgradu od 3.000 kvadrata, a da oni smatraju da je kuća umesto sumnjive prodaje investitoru ipak trebalo da se renovira i da je koriste svi građani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Insajder Javlja

    21:50 // 7. 8. 2023.

    A ko je kupio teniske terene Radničkog???

  • MC

    09:58 // 6. 8. 2023.

    Nema potrebe da se pozivaju tužilaštvo i nadležni organi da istraže sve okolnosti oko javne licitacije itd. Ukoliko ne žele da postupaju po službenoj dužnosti, podnesite krivične prijave. A ne ovako - izdajete saopštenje za javnost u kojem javno pozivate nadležne organe da rade svoj posao. Apsurdno.

  • Cvetko Zanovetko

    03:06 // 6. 8. 2023.

    Zar ne vidite da su počeli da ruše bivšu streljanu preko puta opstine u Nikole Pasica, ko je vlasnik, ko je investitor, dajte imena, jedan lokal na pocetku Kazandzijskog svakog vikenta mesecima unazad posle 2h nocu tresti sa pink-grand muzikom, cela Pobedina ječi i nigde kontrole inspekcija.

    • Smuk II

      00:33 // 7. 8. 2023.

      @Cvetko Zanovetko: Vlanici tzv. streljane su Gornjomatejevčani ali im je ne vraćaju iako su vlasnici tražli povraćaj imovine !
      "Sve će to narod pozlatiti" !

    • perica

      16:41 // 7. 8. 2023.

      bolje da se streljana sruši nego nekom cigla na glavu da padne. zivim tu i nikad sa te strane ne idem

    • đokica

      18:39 // 7. 8. 2023.

      U bre perice, mnogo si puljiv!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: