Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 28. 11. 2020.

| Društvo

Niški Štab naložio "Pčelici" da medicinske sestre pošalje na ispomoć u Klinički centar

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
medicinske sestre
Početkom epidemije u Srbiji medicinske sestre iz Pčelice su radile u kovid bolnici, sada iz ove ustanove kažu da će biti van kovid sistema; foto: PU Pčelica

Dvadeset negovateljica iz prve grupe Javno predškolske ustanove Pčelica od juče je u ispomoći u KC Niš po naredbi gradskog Štaba za vanredne situacije. Iz Pčelice navode za one sestre koje su otišle da su se dobrovoljno prijavile, kao i da one neće biti raspoređene na klinikama koje su u kovid sistemu.

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici gradskog Štaba, koja je održana u užem sastavu, a na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski naređeno je i da preostale dve grupe od po 20 negovateljica idu na ispomoć u narednom periodu. naredba Naredba gradskog Štaba važi od prethodnog dana; foto: Grad Niš

Da JPU "Pčelica" Niš uputi prvu grupu od 20 negovateljica kao ispomoć u KC Niš počev od 27.11. 2020. godine… - piše u naredbi Štaba.

Ova odluka se nije odrazila na dalji posao, jer navode iz Pčelice, rad sa decom se odvija nesmetano u svih 26 vrtića.

U KC su poslate medicinske sestre, naravno ne sve, deo njih, a ne vaspitači. Medicinske sestre rade sa decom u jaslenom uzrastu, a broj dolazeće dece u jaslenim grupama na nivou ustanove je, trenutno, manje od 200 – navode iz ove ustanove.

Kažu da su medicinske sestre želele da pokažu kao i prošlog puta humanost i pomognu svima kojima je pomoć potrebna. predškolsko Iz "Pčelice" kažu da se rad sa decom u svim vrtićima odvija nesmetano; foto: A. Kostić

Medicinske sestre koje su otišle kao ispomoć su se dobrovoljno prijavile… biće raspoređene na klinikama koje nisu u kovid sistemu – poručuju iz "Pčelice".

Inače, u prvim mesecima epidemije zbog velikog broja zaraženih koronom u Gerontološkom centru u Nišu, koji su bili na lečenju u novoj zgradi Kliničkog centra, 15 medicinskih sestara iz Pčelice tada je radilo u kovid bolnici.

Podsetimo, pre skoro dve nedelje ovoj ustanovi je gradski Štab naredio i da u vrtiće idu samo deca čiji su roditelji u obavezi da fizički budu prisutni u svojim firmama, a da za to treba da dostave potvrd poslodavca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pa nek idu oni nek daju primer!

    18:13 // 30. 11. 2020.

    I šta sad to znači poslaće žene ili devojke koje nema ko da zaštiti, neku sirotinju koja će biti u strahu zbog radnog mesta, sve njih treba redovno PRIJAVLJIVATI U REPUBLICI i to u Inspekciju rada dokumentovani sve i redovno PRIJAVLJIVATI ne treba ćutati nema više šta da se izgubi.

  • ljiljana stankovic

    13:23 // 30. 11. 2020.

    To nisu negovateljice vec skolovane medicinske sestre

  • Sladjana

    00:39 // 30. 11. 2020.

    Guska, medicinski brat, bi trebalo da se angazuje u kovid bolnicama. Sto je on gori od sestara iz Pcelice!!

    • Vlasta GAZDA

      16:16 // 30. 11. 2020.

      Sladžana pa zaboga guska je profesor ----za uzgajanje golubova.On se uživeo kada su počeli da mu "tepaju"sa komandante,generale.A ono mu ženče ko Mira Marković sa cvetom u kosi.Tatko mu ide kroz Pobedinu ko da je oslobodio Niš.Sve dođe i prođe pa tako i ova niška pandemija koju zovu guskakovid.Strašno ali narod je glasao i tako je.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: