Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:04, 4. 6. 2014.

| Društvo

Niški Stanoje "čistio cipele" za ugrožene

Autor:Ljubica Stojanović, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
luka-zdravkovic.jpg
Luka na stadionu tokom utakmice

Gledaoci fudbalskog meča između glumaca filma “Montevideo” i poznatih Nišlija, na ulazu u stadion Železničara zatekli su “niškog Stanoja” kako posetiocima “briše cipele” da bi pomogao da se sakupi što više novca za ugrožene.

luka Luka Zdravković kao Stanoje; foto: Intermedia Network

Kako je ispričao ovaj šesnaestogodišnji glumac Luka Zdravković, jedna baka mu je prišla i rekla: "Vidi kako je porastao Stanoje!". Sa kapom, kutijom i četkama za čišćenje cipela zaista je podsećao na mladog glumca Predraga Vasića, koji je igrao Tirketovog “taliju” na putu za Montevideo i prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Osim što su ga mnogi zamolili da se sa njima slika, davali su i novac, tako da je fond ove humanitarne utakmice odigrane za pomoć ugroženima od poplava, zahvaljujući ovom dečaku, uvećan za 11.800 dinara.

- Bilo je kao na kraju prvog filma, kada je Stanoje skupljao novac za reprezentaciju, tako sam ja sada za Srbiju.  - kaže “niški Stanoje”.

Pristao je da i sam bude deo ovog velikog humanitarnog događaja na poziv glumice Ivane Nedović.

- Pitala je da li želim da na kratko postanem Stanoje i odmah sam rekao: “Naravno”! - priča Luka.

Ovaj učenik Gimnazije “Svetozar Marković” već ima bogato glumačko iskustvo, koje je stekao kao glavni glumac kratkometražnog filma grčko-srpske koprodukcije “Vođa”. Ulogu je dobio na audiciji u Nišu, kada je bio đak 6. razreda OŠ “Zoran Đinđić” u Brzom Brodu.

- To je bilo divno iskustvo, snimali smo u Beogradu i Nišu. Reditelj je za ovaj film tražo upečatljiv spomenik za sam početak filma koji je snimljen kod nas, na Bubnju. To je lepo i za naš grad - priča Luka.

1316035654 Luka u filmu "Vođa"

Žao mu je što ova drama nije bila prikazivana u domaćim bioskopima i što nije stekla popularnost u Srbiji, kakvu je imala u Grčkoj.

Film je snimljen 2011. godine, a Luka glumi Borisa, dvanaestogodišnjaka koji živi sa dekom u Srbiji. Njih dvojica zarađuju za život svirajući harmoniku i frulu u vozovima. Jedne noći se nepoznata žena pojavljuje i tvrdi da je Borisova majka. Boris se tada seli u Atinu, a pet godina kasnije njegov način života se menja, kao i on sam.

Prve glumačke korake napravio je još u drugom razredu. Danas se usavršava kod glumice Narodnog pozorišta u Nišu Vesne Stanković.

- Do sada sam glumio u našim predstavama "Ožalošćena porodica", "Lajanje na zvezde", i u "Violinisti na krovu" Desimira Stanojevića - kaže Luka.

Oni koji žele da se uvere unjegov talenat to mogu učiniti ako odu na humanitarnu predstavu "Beogradska triologija" koja će biti izvedena 21. juna u Narodnom pozorištu u Nišu. I prihod sa nje biće namenjen ugroženima poplavama u Srbiji. 

Film "Vođa"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: