Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 29. 1. 2013.

| Društvo

Niški V.D. načelnici postali načelnici

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
opstina321.jpg
Niška opština

Od sedmoro načelnika koliko je izabralo Gradsko veće, samo je jedno novo ime, dok je ostalih šestoro zadržalo svoje dosadašnje V.D. funkcije.

Nakon konkursa na koji je bilo prijavljeno 50-ak kandidata i za koji je vladalo veliko interesovanje, Gradsko veće Niša odlučilo je ko će u narednih 5 godina voditi niške uprave.

U odnosu na dosadašnje V.D. načelnike ili načelnike po ovlašćenju, koje je postavila nova garnitura vlasti prilikom stupanja na dužnost, jedina razlika je u Upravi za građanska stanja, gde je umesto Aleksandra Ranđelovića za načelnika izabrana Lidija Miladinović, diplomirani pravnik.

Miljan Stevanović, diplomirani ekonomista, ostao je na čelu Uprave za finansije, a Mirjana Popović, diplomirani pravnik na čelu Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu.

Upravu za obrazovanje, omladinu, kulturu i sport i ubuduće će voditi Jelica Velaja, dok će u Upravi za komunalne deltanosti kao i do sada glavnu reč imati diplomirani pravnik Miodrag Brešković. Rodoljub Mihajlović, diplomirani inžinjer građevine ostao je na čelu Uprave za planiranje i izgradnju, kao i Saša Stojiljković, diplomirani ekonomista na čelu Uprave za poljoprivredu.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić zadovolan je “što načelnici nisu birani po stranačkom ključu”, ali, ipak, svi sada izabrani načelnici u V.D. stanje postavljeni su na predlog stranaka na vlasti.

- Ne doživljavam ovo kao da je bilo stranački opredeljeno pogotovo kada su zamenici birani. Da, stranke su ranije predlagale kandidate i nije to ništa neobično u političkoj podeli vlasti. Na kraju krajeva mi preuzimamo odgovornost za funkcionisanje tih uprava - rekao je Perišić.

Zanimljivo je da je od, na primer, 7 prijavljenih kandidata za mesto načelnika Uprave za obrazovanje jedina validna bila prijava Jelice Velaje. Jedina kompletna bila je i prijava Miljana Stevanovića, kao i Miodraga Breškovića, tako da veće nije imalo tešku odluku.

Kandidati su, kako kaže predsednik Komisije za izbor novih načelnika Srđan Vasković, uglavnom otpadali zbog nepotpune dokumentacije.

- Nije se razlikovalo koji je to dokument koji je dokaz o kažnjavanju. Ako neko ne pravi razliku između kaznene evidencije i evidencije koju vodi sud onda se postavlja pitanje da li je i kako polagao državni ispit - rekao je Vasković.

Dvojici načelnika još nije istekao mandat tako da su zadržali svoje funkcije. Na čelu Uprave za imovinu i inspekcijske poslove ostao je Ljubiša Janić dok je na istom radnom mestu ostao i Dragan Karličić iz Uprave za privredu i održivi razvoj.

Izabrani i zamenici

Dosadašnji načelnik Uprave za građanska stanja Aleksandar Ranđelović izabran je za zamenika, a na to mesto je izabrana i dosadašnja pomoćnica načelnika Uprave za finansije Danijela Spasović. Zamenica načelnika Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu biće Ljiljana Golubović, dok će načelnika Uprave za obrazovanje menjati Goran Đorđević.

Hranislav Đorđević je novi zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti, dok je Miroljub Stanković zamenik načelnika Uprave za planiranje i izgradnju.

Zamenik načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove je Srđan Laketić, dok je zamenik načelnika Uprave za privredu Jadranka Stevanović. Načelnika Uprave za poljoprivredu menjaće Ljubiša Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • SENA

    13:23 // 30. 1. 2013.

    Sjasi Kurto, da uzjase Murta!

  • Mihajlo 77

    09:13 // 30. 1. 2013.

    Pa da sve je čisto...ali stranački čisto zapošljavanje...DOKLE!?

  • Nebitno

    08:36 // 30. 1. 2013.

    Korupcija na delu jasna kao dan!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: