Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 2. 3. 2022.

| Društvo

Niški "Vagres" gradi odmorište u blizini Malčanske petlje, opozicija kaže baš pred izbore

Autor:T. Tasić, T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Malcanska petlja
Odmorište gradi privatna firma; foto: M. M.

Na auto-putu Niš-Beograd u blizini Malčanske petlje, na povrišini od 6,3 hektara, niška firma Vagres gradiće odmorište, a Plan o izgradnji usvojili su odbornici na sednici Skupštine Grada. Nije poznato koliko će koštati projekat, kao ni kada će radovi biti završeni.

Na dnevnom redu se pod tačkom 3 našao Plan detaljne regulacije za izgradnju odmorišta "Niš 2", a v. d. načelnik Uprave za građevinarstvo Miroljub Stanković je rekao da je plan urađen prema uslovima Javnog preduzeća "Putevi Srbije".

To nije benzinska pumpa, nego odmorište sa pratećim sadržajima, jer na potezu od Niša do granice Bugarske takoreći nema pumpi i nema odmorišta sa ugostiteljskim i turističkim kapacitetima, pa je to nešto što predstoji u narednom periodu. Auto-put je odličan, ali treba ga kompletirati sa pratećim sadržajem - kaže Stanković.

Odmorište će, kako navodi, biti na povrišini od 6,3 hektara, a gradiće ga firma Vagres, u čijem vlasništvu je i zemljište. O tome koliko će radovi koštati i kada će sve biti završeno, nije precizirao. sednica "Evo sad počinju radovi pred izbore"; foto: T. R.

Iako je ovaj projekat ocenio pozitivno, odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović je istakao da će se baš graditi pred izbore.

Model kao što ste primenili na Malčanskoj petlji, primenite i na Loznom kalemu, to su prave investicije, to je ulaganje. Treba sve učiniti i ići u susret ovakvim investitorima, da im se omogući da to što pre i brže realizuju na terenu, a ne vezivati omču oko vrata, koja će biti teret poreskim obveznicima vrlo brzo. O Malčanskoj petlji slušamo 10 godina i ništa nije urađeno i evo sad počinju radovi pred izbore, kao i sve drugo, prugu izmeštamo, čuči smo ovih dana počinje Toma Mona da izmešta prugu, jer je lopta na penalu, tako da ga ne da - rekao je Jovanović.

Podsetimo, na sednici je došlo i do rasprave odbornika Jovanovića i Nikole Ilića, a razmenjivali su i uvrede.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    17:20 // 2. 3. 2022.

    Vucic je pre oko godinu dana posetio Malcanski Podrum i okolinu, i naveo kako je ovo (predeo Siceva, Suve planine, Malce, Niske banje i Nisa) jedna od najlepsih oblasti u Srbiji a i u regionu.

    Godinu dana kasnije, pretvara dobar deo tog predela u jednu betonsku povrsinu od 6.3hektara...

  • ne li reko

    16:51 // 2. 3. 2022.

    Kakve veze ima palanka Niš sa Putevima Srbije i sa privatnim imanjem i investicijom Vagresa ? Možda će preko tog placa fa naprave isključenje za Banju

  • Zlobnik

    16:47 // 2. 3. 2022.

    Ako treba Nišlije da plate tu izgradnju , kao i za aqua-park ... ja sam ZA !
    Koj nema u glavu - uzni mu iz džep !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: