Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 14. 5. 2015.

| Društvo

Niški Vodovod angažovao izvršitelje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
voda
Oni koji duguju za vodu mogu da očekuju izvršitelje; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Više od 100 korisnika usluga JKP “Naissus” u narednom periodu može da očekuje izvršitelje koji će pokušati da od njih naplate dugovanja. Među dužnicima, nezvanično saznajemo i Grad Niš.

Kako je novinarima Južnih vesti potvrđeno u Javnom komunalnom preduzeću “Naissus”, zahtevi za naplatu potraživanja od dužnika poslati su za preko 100 adresa.

Zahtevi su poslati da ne bi došlo do zastarelosti postupka. Kada izvršitelji budu procesuirali zahteve onda možemo da kažemo i ko su dužnici. Pravna služba je uradila svoje deo posla i sada je sve na izvršiteljima - poručuju iz Vodovoda.

Prema nezvaničnim informacijama, zahtevima za naplatu dugovanja putem izvršitelja obuhvaćen je Grad Niš, ali i brojne gradske ustanove i preduzeća, kao i niške škole.

vodovod Računi se naplaćuju svima koji duguju; Ilustracija; Foto: Arhiva JVU Vodovodu su rekli da se među dužnicima nalaze brojna i fizička i pravna lica, ali da će detaljnije podatke moći da kažu tek nakon što izvršitelji odrade svoj posao.

Kada oni to završe i kada nam daju povratnu informaciju onda ćemo mi moći da se oglasimo. Mi smo bez ikakve podele njima uputili zahteve, jer prosto moramo da naplatimo svoja potraživanja dok ne zastare - pojašnjavaju iz Vodovoda.

Zbog toga što je čitav postupak i dalje u toku, iz "Naisusa" nisu mogli da saopšte ni tačnu sumu novca koju potražuju od korisnika.

Prema Zakonu o obligacionim odnosima, potraživanja Vodovoda zastarevaju za godinu dana. Zbog toga su zahtevi za naplatu poslati za one dužnike koji svoje obaveze nisu redovno izmirivali u prošloj godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Двери Ниш

    13:21 // 15. 5. 2015.

    Један поучан линк поводом оног што нас очекује по питању вода и водовода... https://www.youtube.com/watch?t=39&v=OfEOLXR1gcA

  • Bolji od distribucije 100%

    09:05 // 15. 5. 2015.

    Iskreno, bolji su od distribucije. Ovi barem realno utuzuju za godinu dana (znaci "oprastaju" ranija dugovanja), a voda i nije skupa, pa sto da ne, platicemo! Neka se Bulatovic ugleda na Dejana!

  • vodopija

    23:27 // 14. 5. 2015.

    Kazite, koliko vam treba za letovanje da skupimo sto pre! Da se ne sekirate! Gde cete, Tajland? To je sa IN u Srbistanu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: