Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 4. 7. 2021.

Niški advokati protestuju zbog novog tumačenja Zakona po kome banke mogu da naplate građanima troškove obrade kredita

viši sud niš Protest zakazan za 14 sati; foto: JV-S. Marković

Nakon najave i predloga za usvajanje Zakona kojim se omogućava da banke imaju pravo da naplaćuju troškove obrade kredita, kao i da stari postupci mogu da trpe reviziju postupka, te će građani morati da vrate sve što im je banka neosnovano uzela, kao i troškove sudskih postupaka, niški advokati će svoje protivljenje iskazati protestom. Okupljanje je zakazano za ponedeljak, od 14 sati u parku kod Suda.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Kolega

    20:17 // 4. 7. 2021.

    Nije mi jasno. Pa Vaša koleginica, ADVOKAT, jelena Žarić Kovačević je podnela tu inicijativu za tumačenje zakona. Zbog toga je treba isključiti iz Komore jer ne poštuje pravila Komore. Primer je sa Džunom, kada ste štrajkovali a on kao advokat je i dalje radio. Pa kada ste njega isključili, isključite i nju.

    • Mille

      16:42 // 5. 7. 2021.

      Kako,pa zar Dzuna nije u apsanu sto nesto skratio budzet grada za nekih 20-30 miliona dindzi?

  • Zavejani grad

    19:34 // 4. 7. 2021.

    Crvena linija....crvena linija...moramo stati uz advokate i pruziti podrsku...ajde da pokazemo jedinstvo...posle ovog nema nazad,ko brani ovaj napaceni narod

  • Milan

    08:02 // 5. 7. 2021.

    Jelenu Žarić Kovačević treba brisati iz Komore advokata. Podnela je inicijativu, tj predlog ovog Zakona, i treba da snosi posledice, jer u parlamentu zastupa jednu interesnu finansijsku grupaciju i strani kapital, a ne građane Srbije !!!

  • Pjerica

    21:15 // 4. 7. 2021.

    Ahahah.. Tekjero el prezidente :D

  • Ilić

    19:38 // 4. 7. 2021.

    Ne brinete vi za gradjane, nego za sebe. Jurili ste klijente i obećavali im siguran uspeh na sudu i sada neznate kako da se operete pred klijentima

    • Miloš

      23:17 // 4. 7. 2021.

      Ma sta lupas bre ti?!! Sta su krivi advokati oni rade ovog puta pored svog interesa i na dobit gradjana protiv drzave !! Drzava sada menja zakon i omugucuje opet lopovluk bankama i plus omogucuje povracaj izgb procesa.

    • Halonen

      07:27 // 5. 7. 2021.

      Ta ništa druže, ti kad nadrljaš pitaj neku banku da te zastupa pred sudom (:

  • Dhbm

    07:14 // 5. 7. 2021.

    Legalizuje se pljačka. Molim vas " troškovi obrade kredita" ! Zamislite naplatiti ljudima 5 minuta računanja i to zaboga košta više od jedne hirurške intervencije..o čemu mi pričamo. Kakvi troškovi? Kao iz Kine da se nose pare i to na kamilama. Strašno.

  • Višekruna

    22:55 // 4. 7. 2021.

    Uspe li ova nakaradna vlast da izgura ovo tumačenje, to će istog trenutka označiti prestanak postojanja već narušenog praosuđa i prestanak postojanja države. Ovde bi najpre trebalo da se pobune sudije, jer je ovo direktvo pljuvanje na njihovu struku, ali oni po običaju ćute jer im je izgleda lepo.

  • kosmetko

    07:24 // 5. 7. 2021.

    Srećom pa sam zakočio na vreme jer od početka mi je tu smrdelo na lake pare. Sada se vidi da je bankarski lobi podmazao picoustog i on sad gura taj novi zakon kao bik.

  • David Štrbac

    10:01 // 5. 7. 2021.

    Jelenu, Džunića, Aleksića, treba brisati iz komore zbog nedostojnosti
    obavljanja profesije jer se kriju iza SNS a a rade na štetu građana.

  • Miloš

    23:29 // 4. 7. 2021.

    Ovi bre gori od MASONA!
    Igraju se narodom kao da igraju tetris! Nego sve vise igraca bice GAME OVER!

  • Don Kihot

    06:36 // 5. 7. 2021.

    Ma opustite se. Predsednik se neočekivano i iznenada pojavio i rešio stvar. Za jedno godinu, dve će poslanici provući ovaj zakon inkognito.

  • Simic

    10:24 // 5. 7. 2021.

    Kakve sudije? Sudi se sirotinji.
    Pravosudje je poznato kako radi.Nema 5% sudija koji rade po zakonu i ustavu.Obican narod oseca po kozi kozi.

  • Marko Okram

    01:14 // 5. 7. 2021.

    Da li to znači da će ii prodavci moći da nam naplaćuju uslugu obračuna PDV za svaki proizvod?!

  • Tomislav Jošović

    11:25 // 5. 7. 2021.

    Svi mi koji smo uzimali kredite i koji uzimamo i dalje iste, u trenutku uzimanja smo znali za sve uslove i pristali smo.
    Mene već godinu dana zovu da mi besplatno pomognu i vrate mi 2000 ili 3000 hiljade dinara. Ali, ne pominju da oni naplacuju advokatske troskove i dnevnice 10 do 15 puta vece od moje naknade. Meni taj novac ne treba, ali necu da dozvolim da se neko bogati na moj račun.

    • Nikola

      11:57 // 5. 7. 2021.

      Upravo sam to hteo da napišem. Bukvalno zovu advokati da se tuže banke. Oni se cak i reklamiraju javno. Ljudi su masovno uzimali kredite i znali sta I koliko plaćaju, a sada se bune. Mislim da to nije ok.

    • David Štrbac

      13:47 // 5. 7. 2021.

      Ti si kao znao, pa kad znaš napiši tužbu, zastupaj sam sebe i dobićeš i troškove postupka. Na žalost zakonom je predviđeno ko može u sud. Ti nemožeš.

    • Nikola

      20:08 // 5. 7. 2021.

      Da, svi smo mi uzimali i uzimacemo kredite. Problem sa obradom zahteva je to sto su banke zloupotrebljavale monopolski polozaj (moram da uzmem kredit).
      Obrada zahteva za kredit je posao koji zahteva odredjeno vreme, recimo 2 sata . Onda banka tih 2 sata rada sluzbenika naplati nekome 10eura a nekome 100 eura, e to je problem, problem su procenti. Obrada zahteva treba da bude fiksna i onda je OK.

  • Stanko

    00:26 // 5. 7. 2021.

    Da li gradjani drzave u kojoj zakonodavci kao i advokati, policija, bukvalno svi, nose maske po naredjenju cak i ako ne veruju u te price, veruju da ce advokati uspeti da ih odbrane? Bice kako bankari kazu. Ljudi, osvrnite se oko sebe. Skinite paucinu s ociju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: