Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 29. 10. 2019.

| Društvo

Niški autobusi često preskaču stajalište kod “Žitopeka”, u Direkciji kažu da će biti sankcija

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
autobus
Umesto kod "Žitopeka", autobus stao kod pošte na Ledenoj steni; foto: S. M.

Nišlije koje stanuju na Ledenoj steni, tvrde da se gradski autobusi često ne zaustavljaju na stajalištu kod fabrike Žitopek. U to se uverio i novinar Južnih vesti, kojem je vozač autobusa rekao da nije stajao kao da želi da izađe iz prevoza. U Direkciji za javni prevoz kažu da je jasno definisano da je dužnost vozača da staju na svaku stanicu i da će oni koji to ne čine biti sankcionisani.

Autobusko stajalište između glavne Železničke stanice i Pošte na Ledenoj steni, kako kažu putnici, vozači gradskog prevoza redovno preskaču.

U subotu, 26. oktobra nešto pre 12 sati, u to se uverio i novinar Južnih vesti.

Vozač Niš ekspresa je procenio da ne treba da stane, jer novinar nije stajao pored vrata i onako kako bi, prema njegovom mišljenju trebalo da stoji neko kada želi da izađe iz autobusa.

Nisi stajao pored vrata. I da jesi, stajao si okrenut leđima. Šta sada da ti radim? Da obrnem autobus, pa da te vratim? Nema ništa od toga - rekao je vozač.

Pored toga, vozač nije želeo novinaru da pokaže službenu legitimaciju, uz opasku da to može da učini samo ako mu traži policija.

nenad stanković Stanković kaže da će prevoznici zbog ovoga biti sankcionisani; foto: S. M.Nenad Stanković iz Direkcije za javni prevoz kaže da je vozač trebalo da pokaže legitimaciju. Kaže i da je apsolutno bio u obavezi da stane, bez obzira na sve.

Autobus mora da stane na svaku stanicu. To je definisano gradskom odlukom. Nema tu pravila da li putnici treba da stoje ovako ili onako, da stoje kraj vrata ili na sredini autobusa - kaže Stanković.

Dodaje da je konkretan slučaj prijavljen i da će prevoznik biti novčano kažnjen. Kaže i da će novim ugovorom koji Direkcija treba da sklopi sa prevoznicima, biti definisane mnogo strože kazne, čak i za ovakve stvari.

Stanković podvlači da to nije slučaj samo sa linijama koje prolaze tuda, već da građani prijavljuju na različitim relacijama isti problem. Zato poziva građane da kada se desi da vozač gradskog autobusa "zaboravi" da nagazi kočnicu kod njihove stanice, prijave slučaj na brojeve telefona Direkcijinog kol centra - 018/505-656, 018/505-665 i 066/80-60-045.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica ves

    18:34 // 30. 10. 2019.

    Javni gradski prevoz u Nisu je zali Bozeee, jedan ovakav univerzitetski grad zasluzuje mnogo bolje a prvo mnogo kulturnije vozace! Neko je spomenuo liniju 2 a linija 4 Calije je 5 puta gora! Uopste ne postuji red voznje vise puta vozac nije stao na stanici na Trgu Kralja Aleksandra sto je nedopustivo! I naravno na liniji 4 i dalje najstariji autobusi.

    • Nišlija

      20:35 // 30. 10. 2019.

      Milice Ves kakve vozače želite, svi normalni i profesionalni vozači su otišli na zapad voziti za platu od 2000€ a ovi ovde sto voze za 300 su vozaci loji rade za platu a imaju vec penziju, a veruj mi vozice vas i gori na svim linijama

  • Mile

    13:03 // 30. 10. 2019.

    Slažem se da je to problem, ali mnogo veći problem je to što se ne poštuje red vožnje, konkretno na liniji Bubanj-Donja Vrežina u zadnjih mesec dana čekaju se autobusi i po pola sata i duže i to u špicu, ljudi ne mogu da uđu u prepune autobuse i kasne na posao, u školu... Što se ovim problemom ne pozabavi Direkcija?

  • Jana

    10:30 // 30. 10. 2019.

    Meni najmanje 5 puta nisu stali na stanicu u ulici Dimitrija Tucovica. To je takav bezobrazluk, tako su nekulturni i bahati uzas jedan. Ja sam se zalila direkciji ali od toga naravno nista. Stvarno bi trebalo da se nesto uradi. Bitno je da sa sobom kontrolori vode svoje telohranitelje komunalce i prave racije ko da smo najveci kriminalci. Sramota!! FUJJJ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: