Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 9. 6. 2018.

| Društvo

Niški biciklisti protestnom vožnjom protiv poklanjanja aerodroma

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
biciklisti
Biciklisti se nisu zadržavali ispred Skupštine; foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"

Više desetina biciklista protestnom vožnjom od Trga kralja Milana do Bubnja pokazalo je svoj stav da ne žele da niški aerodrom bude poklonjen Državi.

biciklisti Pojedini biciklisti nosili i transparentne; foto: Inicijativa "Ne damo niški aerodrom"Simboličan protest, nakon okupljanja na glavnom niškom trgu, otpočeo je ispred Gradske kuće, gde su biciklisti minutom ćutanja poslali poruku niškoj vlasti da “ćutanje grada na volju naroda je znak da demokratija u Nišu ne postoji”.

Biciklisti su zastali ispred Gradske kuće u tišini. Gradski čelnici do današnjeg dana ne sprovode odluke građana i ignorišu građansku volju. Gradska Skupština je u blokadi, grad je u institucionalnoj krizi. Ćutanje grada na volju naroda je znak da demokratija u našem gradu ne postoji. Gradski čelnici sprovode isključivo partijske odluke koje su suprotne interesima građana - navode u Inicijativi.

Okrećući pedale, uz povremene zvižduke i skandiranje parola, biciklisti Inicijative “Ne damo niški aerodrom” i Karavan tima prošli su Bulevarom Nemanjića i Bulevarom Zorana Đinđića, pa ispred Skupštine grada i dalje do Bubnja.

Na Bubnju, kod spomenika Tri pesnice, simbolično je završen protest, razgovorom o slobodi.

Podsetimo, uskoro ističe rok da se zakaže sednica niške Skupštine, na kojoj odbornici treba da odluče da li će pokloniti aerodrom "Konstantin Veliki", a iako je klima popravljena i gosti su otišli sa gradske slave, datum zasedanja se još ne zna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    20:07 // 9. 6. 2018.

    Dzaba narode, biče onako kako tatko kaže. Ovi iz Niša su samo izvršioci (poltroni).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: