Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 8. 7. 2019.

| Društvo

Niški džedaji sakupljaju novac za kamp namenjen deci bez roditelja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ljubitelji prirode zabrinuti
Žele da deca bez roditelja postanu lideri; foto: PIO Vlasina

Turnirima u različitim sportovima, kvizom znanja i drugim zanimljivim aktivnostima koje organizuju od 12. jula, niški Džedajski pokret sakupljaće novac koji im je neophodan za organizaciju kampa na Vlasini, namenjen deci bez roditelja.

Džedajski pokret iz Niša je u saradnji sa Trag fondacijom i Centrom za porodični smeštaj i usvojenje pokrenuo humanitarnu akciju kojom žele da prikupe novac za kamp na Vlasini pod nazivom "Sila prati hrabre".

Odlučili su da organizuju ovakvu akciju, jer je u Nišavskom okrugu više od 600 dece u hraniteljskim porodicama, a veruju da oni kojima život nije bio naklonjen, ukoliko se pravilno usmere, mogu da postanu lideri i aktivisti koji će se hrabro uključiti u rešavanje problema u zajednici.

One sa odličnim uspehom u školi i sa postignutim dobrim rezultatima u sportskim i vannastavnim aktivnostima u prvoj polovini avgusta povešćemo u ambijent prelepe Vlasine na 7 dana, gde ćemo zajedno sa njima raditi na razvoju njihovih potencijala. Pružena nam je jedinstvena prilika da zajedno kreiramo program koji će pomoći onima koji mogu da se nadju u problemu, da postanu oni koji će rešavati svoje probleme i probleme društva - poručuju.

Njihova ideja je da mladi pokrenu pozitivne promene i da ih osnaže da kroz interaktivne radionice koje su namenjene zdravom životu, kreativnim industrijama, ekologiji, preduzetništvu i sportskim aktivnostima.

Cilj je da učesnici kampa prepoznaju svoje potencijale, ostvare mrežu poznanstava, dobiju šansu da postanu aktivisti Džedajskog Pokreta ili bilo kog udruženja koje bi im odgovaralo za njihov dalji razvoj i na taj način osnaženi direktno učestvuju u promovisanju istinskih vrednosti u svom okruženju - dodaju.

Zato će od 12. jula organizovati niz aktivnosti, kako bi sakupili novac da ovu ideju i ostvare.

U pivnici "Berta" biće održan kviz znanja od 20 sati, a oni koji budu želeli da se igraju pomoći će i organizovanju kampa.

Organizovaće i školske turnire koji će se održati u školi "Duško Radović" i sva takmičenja počinjaće u 19 sati. 12. jula je turnir u basketu 3 na 3, potom mali fudbal 15. jula, 19. će se igrati badminton, a 26. jula "između dve vatre".

Učešće se plaća 200 dinara po osobi i sav prihod ide u humanitarne svrhe - za fond kampa - kažu organizatori.

Turnire će organizovati i na terenu "atomsko sklonište" na Trošarini 17. jula, potom u Durlanu kod Policijske uprave 20. jula, teren u "bunkeru" na Mergeru biće mesto takmičenja 24. jula, a ograđeni teren u naselju Ratko Jović 27. jula.

I za ova nadmetanja je učešće 200 dinara po osobi i sav novac koji budu sakupili iskoristiće za organizaciju kampa.

Sve aktivnosti i akcije namenjene sakupljanju novca za kamp namenjen deci bez roditelja, građani mogu da prate na Fejsbuk stranici Džedajskog pokreta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Don Kihot

    09:09 // 8. 7. 2019.

    Neka sila bude sa vama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: