Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 13. 11. 2020.

| Društvo

Niški fakulteti prešli na onlajn nastavu

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
online nastava
Sa kolegama i profesorima studenti će se viđati preko ekrana; foto: T. T.

Odluku da studenti prostor u slušaonicama zamene virtuelnim iz svih fakulteta u Nišu čije dekane i prodekane za nastavu su novinari uspeli da kontaktiraju, doneli su zbog pogoršanja epidemiološke situacije i u tom režimu radiće, kako kažu, dok se stanje sa virusom korona u zemlji ne poboljša.

Relativno mirnu situaciju na početku akademske godine 1. oktobra, kako kaže prodekanica za nastavu Snežana Tošić, na Prirodno-matematičkom fakultetu su iskoristili da prva godina studija dolazi na predavanja i taj režim trajao je 2 nedelje.

Međutim, kako se pogoršavala situacija, i njih smo prebacili onlajn. Nama sve godine, svih nivoa studija idu onlajn, s tim što predmeti koji imaju laboratorijske vežbe, te vežbe se rade fizički u manjim grupama i uz sve mere predostrožnosti. Za sad na ovom nivou razvoja epidemije je to tako - objašnjava Tošićeva.

Na Medicinskom fakultetu onlajn režim kompletne nastave preko studentskog portala biće u periodu od 16. novembra do 14. decembra, saopštavaju iz Studentske unije medicinskog fakulteta, a nakon ovog perioda, opet će se o organizovanju nastave odlučivati u skladu sa epidemiološkom situacijom u tom trenutku.

Nastava na Filozofskom fakultetu je isplanirana tako da i dalje postoji mogućnosti da, one vežbe koje se obavljaju u manjim grupama, budu na fakultetu, kaže dekanica Natalija Jovanović, a sva predavanja su onlajn. Studenti predavanje Povratak u klupe tek kada se situacija sa koronom poboljša; Ilustracija; Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Od juče preko ekrana uče i studenti Mašinskog fakulteta, a tako će, prema rečima dekana Nenada Pavlovića, biti dok se ne sredi epidemiološka situacija.

Onlajn idu i predavanja i vežbe. Posle će imati prioritet laboratorijske i vežbe na računaru, tj. ono što bi trebalo da se radi uživo sa asistentom - kaže Pavlović.

Nastava na svim nivoima studija i za sve godine studija od 9. novembra odvija se u virutelnoj slušanici preko aplikacije i na Elektronskom fakultetu, objavljeno je na njihovom sajtu.

Realizacija kolokvijuma na svim nivoima studija, ispita u predstojećim ispitnim rokovima i drugih provera znanja odlaže se do sticanja uslova za nesmetano obavljanje ovih aktivnosti, u skladu sa Odlukama Vlade Republike Srbije i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Način realizacije nastave će se prilagođavati aktuelnoj epidemiološkoj situaciji - dodaju u objavi.

Studenti Ekonomskog fakulteta ove akademske godine nisu sedali u klupe i od 1. oktobra nastavu prate preko aplikacije Zoom, kaže dekan Tadija Đukić, a na fakultet su dolazili samo da polažu kolokvijume i ispite.

Od 1. oktobra ni studenti Fakulteta zaštite na radu nisu dolazili na predavanja, ali jesu da prate vežbe, kaže dekan Momir Praščević i najavljuje da bi od ponedeljka moglo da se kompletno pređe na onlajn nastavu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alisa u zemlji čuda

    20:30 // 14. 11. 2020.

    Ma kakav onlajn, kakva korona prosto ovo je izgovor da se ostane kući, mere mogu da se poštuju uz disciplinu A NE SEDIŠ KUĆI I ČAČKAŠ NOS, DOK VREME PROLAZI bruka, velika bruka za sve...

  • Manca

    15:45 // 14. 11. 2020.

    Korona se širi po osoblju Elektronskog fakulteta gde je trenutno dosta ljudi zaraženo. Rukovodstvo više brine foteljama pa ćuti.

  • ???

    07:00 // 14. 11. 2020.

    Posto su ovde,ocigledno svi pametni,ima li neko predlog kako sve ovo resiti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: