Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 13. 5. 2021.

| Društvo

Niški gerilci: Priobalje Gabrovačke reke pogodno za život krokodila

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
krokodil mile foto Urbana gerila Nis
Dobro došao, Mile; foto: Urbana gerila Niš;

Na problem visoke trave oko korita Gabrovačke reke ukazuju aktivisti iz "Urbane gerile Niš" na svoj specifičan način - igračkom krokodila koji viri iz nepokošene trave, za šta su, objašnjavaju aktivisti, "zaslužni" radnici komunalnih službi.

U još jednoj od niza akcija, kojima na kreativan i često satiričan način upozoravaju na komunalne probleme u Nišu, aktivisti su uključili tropsku životinju koja pretežno živi u rekama i jezerima i u priobalju.

Na takve terene ih je podsetilo trenutno stanje priobalja niške Gabrovačke reke, pa se krokodil koga nazivaju Mile, tu oseća kao kod kuće. krokodil mile foto Urbana gerila Nis Mile prošetao i tik uz ulicu; foto: Urbana gerila Niš;

U razgovoru sa Krokodilom Miletom, on je istakao da na ovakav luksuz nije mogao da računa ni na obali Nila koja je uvek slovila za idilično mesto za njihovu vrstu. Zamolio je nadležne da nastave ovako vredno da rade, i posebno se zahvalio Rodama i Majmunima koju su povukli nogu i otkrili Niš kao idealno mesto za život useljavanjem u gnezda kablovskih operatera - ističu niški gerilci.

Satirično gledaju i na razvoj grada i brzo rešavanje ovakvih problema, pa kako objašnjavaju, nadaju se da ovakav razvoj grada neće zaustaviti i da će se tom krokodilu uskoro pridružiti i njegova mnogobrojna rodbina, ali i ostali živi svet za koji podneblje Niša ima razvojnih potencijala.

"Urbana gerila" pozvala je i predstavnike Udruženja Zoo Planet koje često, ali ne na satiričan način, brine o životinjama, da prošetaju do Gabrovačke reke i provere "da li neko od komšija ugrožava Krokodila Mileta u njegovom prirodnom staništu".

Podsetimo, nišku "Urbanu gerilu" sastavila je grupa anonimnih aktivista, koji kažu da su "alternativa neradu, bahatosti i apatiji u gradu". Do sad su zapažene bile njihove akcije polaganja venca na panj, "olimpijade" u kojoj je jedina disciplina bila preskakanje bankine, a posebno su im bile inspirativne udarne rupe u koje su sadili cveće, i u kojima su pecali i slavili im rođendan.

Otpadom su “kitili” jelku u centru Niša kako bi skrenuli pažnju na loše okićen grad i "dimili" meso na zagađenom vazduhu, a u Ginisovu knjigu rekorda zbog najduže rekonstrukcije "upisali" su Tvrđavski most.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor petković

    11:04 // 14. 5. 2021.

    Zamolite Mileta da se prebaci na Nišavu. Od vrežine do bulevara je lepota za zverinje uz reku. A ima i puno ovaca o delti za dobru ishranu

  • milorad

    21:02 // 13. 5. 2021.

    Mog'o bi Mile, kad je već na glasu, da se sretne sa svojim. Ima ih po gradu, visoko kotiranih. Da im se požali. Doduše, neki su se i otuđili od njega. Kao da nisu svojta. Jer, dok on gaca po kaljugama, dotle sabraća njegova žive u komforu. Sa 5 *. A, ako bude ambiciozan neka napravi i stranku. I, da joj odmah nadenemo ime. Recimo "Krokodilske suze". Možda se nekome učini sve ovo budalastim.

  • krokodil mile

    19:05 // 13. 5. 2021.

    evo ceo dan zvrje kosilice oko gabrovacku
    i sta cu ja sad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: