Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 24. 10. 2018.

| Društvo

Niški gerilci “uselili” rode i majmune na kablove koji vise sa bandera

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
majmun visi sa kabla
Majmun sa bananom visi sa kablova na banderi; foto: K. I.

Gnezda od kablova koja uglavnom "prave" kablovski operateri po Nišu, inspirisala su niške gerilce da u njih "usele" majmune i rode. Novom akcijom ova "tajna organizacija" želi da ukaže na problem bandera koje "napadaju" žice, a traže i odgovor na pitanje da li je to bezbedno za građane.

Kartonski majmun sa bananom i zabrinuta roda, novi su "stanovnici" bandera po gradu. Niška urbana gerila, poznata po sađenju cveća u ulične pukotine i slavljenju rođendana rupi, postavila ih je kako bi ukazala na novi problem.

Kablovski operateri "razvlače" kablove uglavnom vikendom, pa se gerilci pitaju da li se to uopšte radi po zakonu. majmun i roda Niški gerilci "uselili" majmuna i rodu na bandere po gradu; foto: K. I.

Svaka bandera je "napadnuta" kablovima, kako kažu, a svaka druga ima ceo snop žica za buduće operatere, te zbog toga traže odgovore na još neka pitanja.

Ko izdaje dozvole za ovo? Da li se plaća neka taksa? Da li je moguće da ovi kablovi idu podzemno? Da li količina kablova utiče na bezbednost građana? - pitaju gerilci.

Podsetimo, akcije niške urbane gerile počele su pre skoro dve godine, a jedna od njihovih prvih akcija bila je postavljanje bokserskih rukavica kojom su rešili problem palih držača za zastave u Dušanovoj ulici. Još kreativnije su ukazali na problem udarnih rupa po gradu, jer su u njih sadili cveće, jednoj su proslavili rođendan, a iz jedne pecali ribu. Revoltirani odlukom da gradska vlast aerodrom pokloni Državi, tražili su da Tvrđava dobije ime Kalemegdan, a Nišava postane Sava.

Da bi skrenuli pažnju na gašenje sela u okolini, pored puta za Nišku Banju postavili su tablu koja pokazuje smer iseljavanja, na dečijim igralištima postavljali su ormariće za prvu pomoć kako bi ukazali na nebezbedna igrališta, a reagovali su i na to što je bez javne rasprave uklanjana kocka iz Kazandžijskog sokačeta tako što su "farbali" Tvrđavu u roze.

Gostujući u emisiji Južnih vesti govorili su o svojim akcijama, a istakli su da su oni alternativa neradu, bahatosti i apatiji u Nišu.

roda na snopu kabla I roda pronašla svoj "dom" u snopu kabla; foto: K. I.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • braca

    10:55 // 25. 10. 2018.

    Imam pitanje za nekog ko se vise razume u temu slicnu ovoj: zivim u zgradi a ispred terase mi landara koaksijalni kabl komsije sa prizemlja koji je gore ili okacio antenu ili "share-uje" kablovsku sa nekim. Em estetski ruzno, em me nije pitao, em svakog dana mi dodje da ga "precvikam".

    • Ouzo

      06:58 // 26. 10. 2018.

      Prvo ga upozori da pozove izvodjaca radova!Ako nece ili izvodjac dodje pa ne urade nista,cvikaj!

    • DrAgan

      22:11 // 26. 10. 2018.

      A koje je pitanje?

  • Verko

    10:53 // 25. 10. 2018.

    Kakva jukstapozicija, i Vučko i majmunče.

  • Kriticar Vlasti

    10:40 // 25. 10. 2018.

    Konacno da dodje na red i problem kablova, treba to ispitati, jer je gotovo izvesno da se placa zakup bandera, neko uzima novac, a s druge strane grad postaje ruglo! Stanimo na put tome dok se jos vidi nebo na pesackom prelazu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: