Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:52, 2. 4. 2012.

| Društvo

Niški gimnazijalci posetili Skupštinu Srbije

Autor:Z.V. i B.G.Izvor:Južne vesti
Nis
Niški gimnazijalci u Skupštini Srbije

Grupa od 32 učenika sve četiri niške gimnazije u pratnji profesora posetila je krajem prošle nedelje Dom Narodne Skupštine Srbije u Beogradu.

Učenici su bili u prilici da se upoznaju sa istorijatom ovog vrednog zdanja, simbolikom brojnih umetničkih dela, odnosno istorijsko-političim okolnostima u kojima je zgrada građena.

Programski deo posete podrazumevao je razgovor učenika sa potpredsednicom Skupštine Gordanom Čomić i narodnim poslanikom Vlajkom Senićem u Velikoj sali Doma.

Obraćajući se iz skupštinskih klupa, đaci, koji su pritom aktivni u okviru svojih školskih parlamenata, zahtevali su od narodnih poslanika odgovore na pitanja vezana za pojedina zakonska rešenja, ali i donošenju odluka u najvišem zakonodavnom telu.

Učenike je zanimalo da li postoje etičke dileme poslanika u situacijama kada se njihov lični stav razlikuje od stava stranke, kako raditi na saradnji vlasti i opozicije u donošenju sistemskih zakona, koje su prednosti EU integracija.

Posetu je organizovao Nacionalni Demokratski Institut za medjunarodne odnose (NDI) iz Beogradu, u okviru parlamentarnog programa, usmerenog na povećanje dostupnosti i otvorenosti Paralamenta građanima, kao i jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: