Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 9. 6. 2022.

| Društvo

Niški gradski činovnici moraće autobusom na posao

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
autubouska stanica, jun 2022, foto jv ljubica jocic
Od 1. jula puni busevi; foto: JV / Ljubica Jocić

Zaposleni u gradskim upravama, opštinama, javnim preduzećima i centru za socijalni rad "Sveti Sava" moraće od 1. jula da koriste gradski i prigradski javni prevoz za odlazak i dolazak sa posla, odluka je Gradskog veća. Ako na relaciji kuća - posao postoji linija gradskog prevoza, neće biti moguće refundiranje troškova za gorivo, kaže Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice.

Umesto refundiranja troškova za dolazak i odlazak sa posla, zaposleni u direktnim i indirektnim korisnicima budžeta Grada Niša, gradskim opštinama, javnim i javno-komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad i centru za Socijalni rad "Sveti Sava", moraće autobusima na posao od 1. jula, usvojeno je na sednici Gradskog veća.

Na ime naknade troškova za dolazak i odlazak sa rada, zaposlenima da se obezbede mesečne pretplatne karte u javnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Niša na relacijama na kojima je javni prevoz i organizovan. Ovakav zaključak je u cilju obezbeđenja nesmetanog obavljanja komunalne delatnosti, imajući u vidu značajno povećanje troškova goriva, sa jedne strane i sa druge, neophodnost da Grad obezbedi normalno funkcionisanje javnog gradskog i prigradskog prevoza na svojoj teritoriji - kaže Vladislava Ivković.

Vladislava Ivković Vladislava Ivković kaže da će se ovako uštedeti novac; foto: JV / Ljubica Jocić

Ovo je način, dodaje ona, da se spreče zloupotrebe refundacije troškova za prevoz.

Ovakav zaključak se odnosi samo na korisnike gradskog budžeta, a na ovaj način sprečavamo zloupotrebe koje nastaju po ovom osnovu, imajući u vidu ostvarivanja ovog prava i stvarno mesto boravišta zaposlenih. Na ovaj način ostvarujemo potpuno pravo zaposlenih da im poslodavac obezbeđuje dolazak i odlazak sa rada za one deonice na kojima se javni prevoz i obavlja - kaže Vladislava Ivković.

Na pitanje novinara da li to znači da osobe koje donesu račune goriva, neće dobiti refundaciju, već svima slede mesečne kartice, Vladislava Ivković je odgovorila:

Upravo tako. Za one lokacije, odnosno deonice na kojima je javni gradski i prigradski prevoz obezbeđen na terioriji Grada. Poslodavac je u obavezi da ta sredstva infinansira, svakako se izdvajaju sredstva za te namene, a zaposlena lica dobijaju kartice za prevoz za zonu koja je odgovorajuća njegovom mestu prebivališta i mestu zaposlenja - rekla je pomoćnica gradonačelnice.

O proceni koliko će Grad uštedeti nije znala da kaže.

Imam podatak da imamo oko 5.000 zaposlenih, a iznos tačan ne mogu da dam jer se razlikuju cene kartica u zavisnosti u kojoj je zoni - rekla je Ivković.

Podsetimo, od 1. juna karta za prvu zonu u gradskom prevozu u Nišu, umesto 60, košta 80 dinara. Povećane su i cene za drugu i treću zonu, a poskupele su i mesečne i polumesečne karte.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    15:27 // 24. 6. 2022.

    A neko ko nije iz Niša treba autobusom da putuje sat vremena i da čeka autobus po dva sata svaki dan!!??
    Gubi se previše vremena u autobusu ko putuje dalje, plus što su linije neredovne i ima samo po nekoliko autobusa dnevno
    Na te ljude se uopšte ne misli

  • Seljak

    14:24 // 12. 6. 2022.

    Činovnici(zaposleni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi) su i do sada(većina), koristili javni gradski prevoz. Ovde se radi o klasičnom usmeravanju para JP direkcija za prevoz, da bi oni mogli mešetariti sa prevoznicima, kojima duguju ogromne novce na ime provizija prilikom potpisivanja ugovora, bar se tako priča, a zna se ko je tata u tom JP, što bi rekli, ništa po zakonu.Ako smete objavite.

  • Gaga

    12:14 // 11. 6. 2022.

    Nema isplate u novcu,nego da I'm se Kupe markice,da Zaista putuju javnim prevozom!Ovako ce novac otici za gorivo,oni ce ,I dalje dolaziti kolima.

    • Razbibriga

      20:50 // 11. 6. 2022.

      Postoje gradske sluzbe, ciji zaposleni rade nocu ili dolaze u cik zore, rade praznikom i vikendom ! Oces li ti i tvoji da im obezbedis prevoz autobusom ? Zbog takve administracije , koja ne radi nista od 7 -15, radnim danima i misli da se oko njih svet okrece, dovde smo dogurali !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: