Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 19. 7. 2018.

| Društvo

Niški izviđači na smotri u Makedoniji

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Rafting izviđači
Tema ovogodišnje smotre je "Beskrajna priča"; foto: Odred izviđača Josif Pančić

Poput Olimpijskih igara, izviđačke smotre organizuju se jednom u četiri godine, pa se željno iščekuju, a ove godine niški izviđači rešili su da posete onu koju organizuju Makedonci, nedaleko od Ohrida. Oko 100 Nišlija boravi tamo trenutno, a kažu da su im dani ispunjeni brojnim aktivnostima, poput raftinga, jedriličarstva i streličarstva.

Naravno, ne izostaju ni tipično izviđačke aktivnosti, pa tako učesnici imaju prilike da se okušaju i u pionirstvu, a sudeći po Fejsbuk statusu Odreda izviđača Mija Stanimirović, posebno im je zanimljivo bilo pravljenje patenata za pranje sudova. izvidjaci Od najmlađih do najstarijih, svako ima svoje zaduženje na Smotri; foto: Odred izviđača Josif Pančić

Putovanje vojnim kamionom, poseta centru Ohrida, crkvi Sveti Jovan Kaneo i arheološkom nalazistu "Plaosnik", samo su neka od novih iskustava koja su naši članovi odreda danas stekli. Nakon posete poznatih lokaliteta na Ohridu, ručali smo, kupali se u Ohridskom jezeru i odmorili u izviđackom centru "Ohrid" – prenose delić atmosfere u odredu Mija Stanimirović.

Sem Mije Stanimirović, na smotri su i izviđači niških odreda Đuka Dinić, Lola i Josif Pančić, čiji član Dušan Đorđević ističe i obilaske Ohrida, Struge i raznoraznih lokaliteta kao poseban doživljaj. Izviđači odred Josif Pancic Najzanimljivije druženje sa gostima iz Izraela, Rusije, Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država...; foto: Odred izviđača Josif Pančić

Atmosfera je super, deci je posebno zanimljivo kada se upoznaju sa strancima. Igrao se i folklor, koncerti se održavaju svake večeri u sklopu kulturno-zabavnog programa. Smotru je otvorio predsednik Makedonije, šetao celim kampom i pozdravljao učesnike – priča Đorđević.

Inače, Nišlije na ovoj osmodnevnoj Smotri izviđača Makedonije predstavljaju Srbiju, a sem njih i domaćina Makedonaca, tu su i predstavnici svih bivših jugoslovenskih republika, ali I Izraela, Franscuske, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Bugarske I Rusije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: