Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 18. 4. 2023.

| Društvo

Niški izviđači šetnjom kroz Zaplanje obeležavaju Dan planete Zemlje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Omorika sadnja 2
Mogu učestvovati svi zainteresovani građani; ilustracija; foto: OI "Josif Pančić"

Odred izviđača “Josif Pančić” iz Niša 24. godinu zaredom organizuje promotivno-ekološku šetnju pod nazivom “Stazama akademika Josifa Pančića”. Ovog puta šetnja će biti održana u periodu od 21. do 23. aprila u Gornjem Barbešu, a mogu učestvovati svi zainteresovani građani.

Povod je Svetski dan planete Zemlje, a svi zainteresovani moći će da se pridruže izviđačima u subotu, 22. aprila. Okupljanje je kod Osnovne škole “Vitko i Sveta” u Gornjem Barbešu u 9:30.

Aktivnost za posetioce je simboličnih 250 dinara, a uz dan proveden sa mladim ljudima u prirodi, dobija se i tradicionalni izviđački ručak - navode iz Odreda izviđača “Josif Pančić”.

Omorika sadnja Sadiće četinare; ilustracija; foto: OI "Josif Pančić" Kako navode, oko 150 izviđača iz Niša, Svrljiga, Bele Palanke, Šapca, Obrenovca, Sremske Mitrovice, ali i iz Bosne i Hercegovine prošetaće kružnom stazom dugom 13 kilometara, od Gornjeg Barbeša preko Vilandrice i Seličevice, pa nazad do Barbeša.

Tako žele, kako kažu, da ukažu na značaj očuvanja prirode u vremenima kada su ljudi od nje sve otuđeniji. Osim šetnje, sadiće četinare na stazi, u čast Pančićevog rođenja

Kako želimo da ukažemo na značaj ekologije, reciklaže i održivog razvoja, u okviru svih aktivnosti, organizovaćemo i ekološke radionice o sortiranju otpada, kako bi svaki učesnik sa ove aktivnosti sa sobom poneo nova znanja i želju za malim, ali bitnim promenama u pogledu očuvanja prirode - ističu iz Odreda.

Pored toga, ideja im je da se što više druže, stvaraju jaka u duga prijateljstva. Dodaju da time što šetnju svake godine organizuju na različitim relacijama žele da onima koji dolaze iz drugih gradova pokažu prirodne lepote Niša i okoline.

Tako će ove godine učesnici moći da posete skrivene predele Zaplanja, dok su prethodne šetnje organizovane u Ostrovici, Jelašnici, Sićevu i Niškoj Banji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    16:18 // 19. 4. 2023.

    Kakve veze ovi komentari imaju sa ovom inače lepom organizacijom?

  • Lj

    00:50 // 19. 4. 2023.

    Planinska sela nastal za vreme TURAKA jer su porobljeni SRBI bezali od TURAKA i njhovog zuluma. A ovi nisu hteli da idu po kamenjar i vrleti.Sada se situacija znatno izmenila.Manje se radjamo, tehnika i tehnologija iziskuje manje radne snage za poljoprivredu i sva ta sela ostju pusta.Mozda ce egzistirati sela oko gradova i u ravnicama i mozda brdovitim delovima.Gajiti hranu bez hemijje je skupo

  • Nislija

    14:55 // 18. 4. 2023.

    Buducnost Srbije, ugasiti sva sela i male gradove,sve naseliti u Nis i Beograd, srusiti svaku kucu u gradu,sazidati stanove da se rukuju preko terase komsije, a onda dovesti strane okupatore da prokopaju celu Srbiju za rude,unistiti svaku njivu i onda uvoziti gmo hranu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: