Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 11. 4. 2017.

| Društvo

Niški izviđači učili o veštinama promocije svoje organizacije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Učestvovalo 18 izviđača i članica Krovne organizacije mladih; foto: Marko Pekić
Učestvovalo 18 izviđača i članica Krovne organizacije mladih; foto: Marko Pekić

U improvizovanom televizijskom i radio studiju, a uz pomoć profesionalnih novinara, oko 20 izviđača, članova svih 8 niških odreda, u Cerju, malom mestu pored Niša, učilo je o veštinama javnog nastupa i korišćenju interneta u svrhe promocije svoje organizacije.

Učesnici obuke stavljani su u nepredviđene situacije koje ih mogu zadesiti prilikom gostovanja u radio ili TV emisiji, čemu je prethodilo predavanje o načinima savladavanja treme, koje su tehnike dobrog javnog nastupa i na koj način mogu privući pažnju medija. Olivera i Nikola Marković Foto: Marko Pekić

Značaj snalaženja pred kamerama, gostovanja u radio i televizijskim emisijama za jednu organizaciju, naglasio je i jedan od organizatora Nikola Marković.

Trening je bio funkcionalan i čini se da su članovi izviđačke organizacije imali prilike da nauče konkretne i primenjive stvari. Promocija je nešto je što je od velikog značaja za organizaciju, a sa čim se nesumnjivo uvek ima problema, zbog treme, nedovoljne edukacije ili nedostatka želje - rekao je Marković.

Izviđači mediji Foto: Marko Pekić Ovim veštinama, ali i onim kako napisati kvalitetan dopis za medije ili kako iskoristiti društvene mreže za promociju organizacije, učili su ih novinar Radio-televizije Srbije Dejan Tasić, glavni i odgovrni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević, novinarka Televizije Zona Plus Olivera Marković, iskusni radijski novinar Ozren Rašić i portparol odreda Mija Stanimirović Dunja Marušić.

Organizacija Proaktiv i Odred izviđača Mija Stanimirović rešili su da, kako kažu, organizuju ovakav trening zbog istraživanja koja su pokazala da se o aktivnostima mladih mladi uglavnom informiše preko interneta, ali i da je problem što mladi nemaju gde da nauče kako društvene mreže iskoristiti za promociju. Predrag Blagojević predavanje Foto: Marko Pekić

Ono što su naučili na ovoj aktivnosti, izviđači će moći da primene osmišljavajući kampanju povodom Dana planete zemlje, koju će sprovoditi putem društvenih mreža, štampe, radija i televizije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: