Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 8. 8. 2023.

| Društvo

Niški kardiohirurzi traže od ministarke da povuče predlog o dužini bolovanja

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
lekari kardiohirurgija
Smatraju da bolovanje mora biti duže od dve nedelje; foto: FB Dragan Milić

Kolegijum Klinike za kardiohirurgiju u Nišu uputio je poziv ministarki zdravlja Danici Grujičić da povuče predlog kojim se predviđa otvaranje bolovanja u trajanju od najviše dve nedelje. Oni smatraju da taj period mora biti duži ili će u suprotnom izgubiti poverenje pacijenata.

Nakon što je ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila da će lekar opšte prakse pacijentima moći da otvori bolovanje najduže dve nedelje, reagovali su i lekari Kinike za kardiohirurgiju koji traže da se taj predlog povuče. Direktor Klinike Dragan Milić ističe da sistem ne sme da izgubi poverenje pacijenata i da ministarkin predlog otvara mnogo više problema nego što rešava pojedine zloupotrebe bolovanja koja postoje.

Kolegijum Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš poziva Vas da povučete predlog Zakona o dužini trajanja bolovanja u trajanju od dve nedelje koje može dati lekar opšte prakse, umesto dosadašnjih dva meseca. Ovaj period od dve nedelje mora biti svakako duži. Gubljenjem poverenja u lekare koji predlažu bolovanja urušava se zdravstveni sistem, a sadašnji predlog o trajanju bolovanja od dve nedelje dovodi do gubljenja poverenja od strane pacijenata, čime se sve ukupno ozbiljno dalje urušava celokupni zdravstveni sistem Republike Srbije - navode u dopisu.

Podsetimo, ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, a najveća promena odnosi se na dužinu bolovanja i ona podrazumeva da bez odluke komisije pacijenti ne mogu da dobiju bolovanje duže od dve nedelje, uz objašnjenje da će se tako smanjiti zloupotrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    11:30 // 29. 8. 2023.

    Klinika za kardiohirurgiju u Nišu je primer kako klinike treba da funkcionišu. Kao pacijent mogu da kažem da na toj klinici sve funkcioniše besprekorno. Lekari vrhunski, ljubazni i svo osoblje. Na niškoj klinici za kardiohirurgiju vam me treba veza, novac, pokloni i ostalo da bi bili zbrinuti i operisani, niti vas neko salje od njih da idete privatno. Sve čestitke njima, za ponos ste!!!

  • skone

    17:24 // 10. 8. 2023.

    kardiolozi se protive cemu???vidno nasmejani a protestuju podsecame kao ovi sto sblokiraju ulice a bore protiv nasilja

  • Jovan

    15:56 // 9. 8. 2023.

    A koliko ce lekari u komisijama za duze bolovanje uzimati para. Ko ce to da placa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: