Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 28. 9. 2017.

| Društvo

“Niški konkurs za medije realizovan po želji vlasti”

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo
Pare za režimske medije; Foto: S. M.

Konkurs Grada Niša za sufinansiranje javnog interesa u javnom informisanju je, prema oceni Nezavnisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društa novinara Vojvodina, skandalozno sproveden jer su, kako kažu, pare namenjene medijima bliskim vlasti.

Konkurs Niša, kažu u NUNS-u i NDNV-u, potvrđuje da se u Srbiji nastavlja trend finansiranja režimskih medija tako što se najdrastičnije zloupotrebljava zakonom propisana obaveza države na svim nivoima da sufinansira javni interes u javnom informisanju.

Kako su “ocenjivali” javni interes u medijskim sadržajima pokazuje rešenje o raspodeli sredstava koje je načelnik Uprave grada Ljubiša Janić doneo “na osnovu predloga Komisije i sopstvenog uvida u projekte”. Milionskim iznosima podržani su projekti nekoliko PR agencija bliskih porodici Radomirović koja poseduje većinu niških medija neskriveno bliskih vladajućoj partiji SNS - kažu u udruženjima.

Podsetimo, prema rešenju Komisije za ocenu projekata, najviše para otišlo je za niške medije bliske režimu. Uprkos tome, predsednik Komisije Zoran Veličković rekao je da na njih nije bio vršen nikakav pritisak vlasti, da su posao odradili pošteno i da je ponasan na taj rad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: