Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 26. 2. 2016.

Niški lekari skeptični prema porođaju u vodi ili kod kuće

pregnant-244662-960-720-(2) Jesu li evropske porodilje u boljoj poziciji od naših?; foto: Pixabay

Porođaj u vodi i kod kuće, vežbe sa pilates loptom i masaže za opuštanje mišića pred porođaj, mogućnosti su na raspolaganju trudnicama u pojedinim evropskim porodilištima. Sa niškog GAK-a, pak, kažu da je sasvim dovoljno i ovo što srpske porodilje imaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nena

    11:51 // 26. 2. 2016.

    Sa lekarima zapravo sa medicinskom praksom i uslovima lecenja u nasoj zemlji se retko kada slazem i podrzavam, ali sada punu podrsku dajem nasim ginekolozima i akuserima u odnosu na te holandske i ostale. A mi smo ocigledno skloni tome da sve tudje, narocito evropsko idealizujemo, pa u ovom slucaju i tu "babicu koja kija".

  • dzo husafet

    19:21 // 26. 2. 2016.

    pa nisu sve srpkinje ravnopravne one u bg-u imaju fiskalni za epidural a ove niske moraju da se dogovore sa anesteziologom zar ne srki?

  • Iskra

    19:30 // 26. 2. 2016.

    Ja ne mogu da verujem sta sam procitala i da ovog coveka nije vise sramota reci koje izgovara, pocev od onog da je epidural samo za povlascene do ovih nebuloza ovde. Porodila sam se u vodi i opet bih isto, da ne objasnjavm prednosti, koga zanima procitace. A nasim lekarima bih preporucila da malo idu u korak sa vremenom i da ih ne mrzi da uce nove stvari. Prisustvo oca je najbolja stvar na svetu!

  • Mišljenje, kao i sve drugo

    21:16 // 26. 2. 2016.

    -dotrajalo!

  • Alex 1.deo

    23:59 // 26. 2. 2016.

    Žena mi se pre 3 meseca porodila u Nemačkoj. Uslovi fantastični,osoblje takođe. Zamislite nema mita ni poklona! Prisustvovao sam porođaju,pored babice i doktora.Atmosfera opuštena prijatna,dete nisu oprali u vodi posle porođaja već smo ga kupali posle 2 nedelje po otpadanju pupč.vrpce. Bila je i mogućnost poročaja u vodi ali nije bilo potrebe.

  • Alex 2.deo

    00:05 // 27. 2. 2016.

    Ja sam čak proveo jednu noć sa suprugom i bebom u sobi.Dete je sve vreme sa majkom inače.Znate šta, ako neko hoće u vodi neka se porodi, to je njegova stvar.Nema šta Lazić i slični da misle i da promišljaju jel treba ili ne,jednostavno postoji neka praksa i rezultati toga u svetu.A našim doktorima bih savetovao da se malo edukuju i ugledaju na strane kolege,naučiće mnogo korisnih stvari!Pozdrav!

    • Alex

      01:39 // 27. 2. 2016.

      Izvinjavam se nije Lazić već Lukić.

  • nikako

    06:21 // 27. 2. 2016.

    Neka SE prvo završe da RADE,najosnovnije stvari,ipak je ovo za nas STRUČNI kadar,prvise

  • IVANA

    13:24 // 27. 2. 2016.

    samo kad bi muz bio tu, pored porodilje. to nije skupo, ali ne daju. da se dezurna ekipa ne sprda sa zenom koja ne sme da se raspravlja, vec da ima nekog ko je uvazava.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: