Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 1. 12. 2016.

Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

lekar i pacijent "Lekari su pre svega prijatelji"; foto: Flickr-Vic

Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • gospodo lekari

    13:50 // 1. 12. 2016.

    za male pare završavate državni fakultet. Nekima su roditelji profesori na fakultetu i radnici NKC i DZ. Ako mislite da niste dovoljno cenjeni i poštovani u javnom sektoru, uzmite radne knjižice u ruke i okušajte se u privatnom sektoru. Da li ste se zapitali kako je pacijentima koji vas posete u javnom sektoru, pa zatim moraju i u privatnom?! Poštovanje se zaslužuje znanjem, a ne na ovakav način.

  • Kriva adresa

    16:25 // 1. 12. 2016.

    Miljkovicu,sta se zalis na narod covece,pa oni su samo korisnici vasih usluga.I treba da vas napadaju kad nisu zadovoljni uslugama jer ste im vi prvi na udaru.A vi lepo artikulisite i preusmerite taj nihov, a i vas bes na vise instance-ministra i ostale oko njega kao i na premijera...pa zajedno sa vojskom,prosvetom i svima ostalima za Beograd!!!

    • seljak

      21:48 // 1. 12. 2016.

      Pri'vati se kakvog posla, pa na taj način artikuliši svoje slobodno vreme koga očigledno imaš previše.

  • nesumnjivo lice

    21:11 // 1. 12. 2016.

    Piši, ujka Vaso: "neka im se vrati...dostojanstvo",

  • lahor

    16:19 // 1. 12. 2016.

    Za ponašanje su sami krivi.

  • svima je teško, i seljaku i rudaru. Svi imamo želudac i creva

    22:04 // 1. 12. 2016.

    Углед и достојанство се тешко стичу, а лако губе. Стичу се првенствено стварним знањем, поштеним радом и односом према раду, љубављу према послу и пацијентима, моралом, етиком, богољубљем и човекољубљем. Некада се медицински факултет уписивао и поштено завршавао јер су студенти волели људе и посао који помаже људима. Данас се уписујемедицина како би могли да раде на више места и брзо се обогате.

  • Gojko

    15:36 // 1. 12. 2016.

    Kada pacijent dodje kod lekara ocekuje empatiju, pravdu, solidarnost... Ko ce to da plati? Srpska privreda koje nema? Кada se lecimo hocemo kapitalizam i americke bolnice, a kada placamo osiguranje hocemo socijalizam i da placamo koliko ko ima. Uz sve to lekari i sestre zaradjuju kao u Pakistanu sto dodatno odusevljava pacijente, koji bi najzadovoljniji bili da ujutru dodjemo biciklama na posao.

    • pacijent

      17:03 // 1. 12. 2016.

      očekuje, pre svega, da lekar ima potrebno znanje da bi precizno odredio dijagnozu i terapiju, a takvih lekara ima nedovoljno. Ne očekuje da ga lekar iz ambulante, doma zdravlja ili bolnice pošalje u privatnu ordinaciju gde dodatno stiče, a nema obavezu izdavanja fiskalnog, jer su se za to izborili lekari u parlamentu, pa je nemoguće da motate bickl dok sedite na par stolica.

  • Sloba

    08:06 // 2. 12. 2016.

    Ugled se ne dobija ili vraca niti se kupuje,gospodo lekari ugled se stice strucnoscu,zalaganjem postenjem. Ovi lekari sto traze da im se vrati ugled nikada nisu ni imali ugled jer 99 % lekara je suprotno od onoga sto sam nabrojao za sticanja ugleda, znaci bahati su , bezobrazni , polustrucni ili manje od toga i misle da su oni bogovi.Razmislite kako ce da vratite ugled.

  • Toma

    18:31 // 1. 12. 2016.

    Koje poštovanje, prošlo leto, sezona godišnjih odmora,otišao sam da supruzi pravim društvo u DZ koja je čekala više od tri sata da je prime. Ukupno je čekala četiri sata!

    Jedan lekar prima pacijente, a drugi radi ultrazvuk, tako isto i u popodnevnoj smeni.
    Pogledah spisak lekara, na spisku ih je bilo 18 koji rade na tom odelenju.
    Kada to bilo ko iole normalan vidi, žao mi je što ću ovo da kažem,

    • penzioner

      20:54 // 1. 12. 2016.

      Slaba ti je Tomo matematika. Kazes vreme godisnjih odmora. Polovina (9) ih je na odmor. 2 rade pre podne, 2 rade popodne, 2 dezuraju a 2 nisu na poslu jer su juce dezurali. Jedan dodatni najverovatnije radi u prpodnevnoj smeni. Sta ti to govori? Meni govori da ima malo uposljenih lekara i da treba da ih je duplo da bi odgovorili potrebama i da se mi ne bi smo zalili. Na pogresnu adresu se puca.

  • Pera

    23:44 // 1. 12. 2016.

    A Miljkoviceva slika iz kafane, i odatle trazi dostojanstvo lekara.
    Sta je sindikat uradio povodom nesavesnih lekara, mita i korupcije, losih lekara,... Jedno veliko nista. Jedino gore od nesavesnih lekara je lekarski sindikat.

    I za kraj, ova vest nije usmerena prema gradjanima, mi ionako znamo kakvo je stanje po bolnicama, vec prema doktorima, da vide da ima SNS zaledjinu, da paze sta rade.

  • LEKARSKI GEMIŠT

    12:50 // 2. 12. 2016.

    Kako ih bre nije sramota da se oglašavaju pričom o dostojanstvu koje su sami srozali braneći kolege koji su bahati, korumpirani i nestručni i kojima umiru pacijenti zbog njihovog nemara ili ne znanja.A i ova slika iz kafane govori više od svakog komentara.Sram vas bilo i neka vam pocrvene mantili, ako već ne mogu obrazi!Kada je njihov sinmdikat raskrinkao neku korupcionašku aferu među lekarima?_

  • mimi

    09:05 // 2. 12. 2016.

    Ugled lekara unistili su partijsli direktori.Ne organizovanim radom.U zavodu za Transfuziju cek am. par sati a onkoloslo s am bolesnok. 200pacijenata jedan doktor ili dva ostali i promenadu. Pohvaljijem dr Antic ali malo je takvih.

  • seljak

    21:30 // 1. 12. 2016.

    Ne može ugled biti srozan do maksimuma. Ako je i od Nišlije, previše je. Ugled je srozan do minimuma, ili je maksimalno srozan.

  • milorad

    00:47 // 3. 12. 2016.

    Pitam i molim za odgovor - kada od specijaliste / u ambulanti KC/ dobijete dijagnozu, između ostalog i da je potrebno obavi snimanje na skeneru, kakva je dalja procedura, što se tiče papira - uputa, da bi se snimanje uradilo. Pitanje, najpre upućujem dir. KC u Nišu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: