Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 1. 5. 2023.

| Društvo

Niški mališani se takmičili u “Ligi malih šampiona”

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
pčelica
“Budi brz i spretan”; foto: PU "Pčelica"

Oko 3.000 mališana iz svih niških vrtića učestvovalo je u “Ligi malih šampiona” gde su se nadmetali u poligonu sa preprekama i štafetnoj trci. Iz Predškolske ustanove “Pčelica” kažu da su se mališani rado odazvali akciji i da je važno da na takav način podstiču bavljenje sportom.

pčelica Deca iz niških vrtića; foto: PU "Pčelica" Deca su se uz pomoć vaspitača, medicinskih sestara vaspitača i stučnih saradnika nadmetala u dve discipline - “Budi brz i spretan” gde su prelazili poligon sa preprekama i “Trci na 20.000 centimetara”, odnosno štafeti. Direktorka JPU “Pčelica” Svetlana Mitić kaže da su se deca zabavila i da je neophodno promovisati sportskih aktivnosti i zdrav način života među najmlađom populacijom.

Naša ustanova i naši mališani se uvek odazovu i učestvuju u svim akcijama. I ovu ligu i takmičenje čiji je cilj, pre svega, psiho-socijalni razvoj deteta prihvatili smo sa oduševljenjem i izuzetna nam je čast što smo deo nacionalnog projekta podržanog od strane Ministarstva sporta - ističe Mitić.

pčelica Nadmetali se u dve discipline; foto: PU "Pčelica" Dodaje da je jedan od prioriteta vaspitno obrazovnog rada afirmacija i podsticaj sporta u ranom uzrastu i da to pokazuju i sportske manifestacije koje realizuju.

„Lige malih šampiona“ organizovali su Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbijem, uz podršku Ministarstva sporta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • W

    17:46 // 1. 5. 2023.

    Tako je gospodo,deca uz pomoc vapitaca i strucnih saradnika a nikako uz pomoc zla zvanog direktorka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: