Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 17. 5. 2013.

| Društvo

Niški maturanti domaćini plesa za Ginisa

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Maturantska-parada.JPG

Skoro 2.000 niških maturanata zaplesalo je u podne na Maturantskoj paradi "ples tolerancije" istovremeno sa vršnjacima na 42 mesta u Srbiji i 9 država.

Trg kralja Milana u Nišu bio je centralno mesto Maturantske parade u Srbiji, jer je njom obeležena godina Milanskog edikta, a niški plesači su zato jedini u zemlji nosili bele majice sa Hristovim monogramom, a ostali su po tradiciji igrali u narandžastim majicama. 

Korake kadrila uz muziku Štrausove operete "Slepi miš" niški maturanti učili su u školama na časovima za koje je bilo angažovano pedesetak plesnih instruktora.

- Na organizaciji parade radilo se dva i po meseca, trebalo je sprovesti obuku u školama, koordinisati sa lokalnim samoupravama i nabaviti opremu. Majice, pištaljke i kišobrane za niške maturante obezbedili su "Umetnost davanja" i Ministarstvo omladine i sporta posredstvom Grada - kaže Biljana Janković, koordinator Maturantske parade za Srbiju.

Maturantska parada

Nakon zvaničnog muzičkog programa koji se pratio širom gradskih trgova u 9 zemalja, srpski maturanti igranje i veselje nastavili su uz Užičko kolo. 

Kraj srednjoškolskog školovanja u Nišu se zatim proslavljao na nišavskom keju. 

Da li je ove godine oboren Ginisov rekord u broju simultanih plesača, koji za sada oslikava cifra od njih 32.200, nezvanično će se znati već u ponedeljak, dok će zvanični rezultati biti saopšteni u septembru. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Svevladovic

    20:06 // 18. 5. 2013.

    Gluposti.

  • MN

    16:25 // 18. 5. 2013.

    svaka cast za niske maturante!i treba da se obara taj rekord u nisu,jer mi to zasluzujemo.dobro je sto je grad na vreme organizovao da se ovo odrzi u nisu,jer je to i red.ne kao prosle godine kad su nas hteli da vode u bg,kako bi popunili rupe od strane beogradskih skola!

    • Svevladovic

      03:00 // 19. 5. 2013.

      Ma sta se palite? Kakav Ginisov rekord? Da li uopste znate kakve su sve predradnje neophodne da bilo kakav "rekord" udje u Ginisovu knjigu? Znate li koliko to traje i kosta? Da li je to neko organizovao i, ako jeste, ko? Nije dovoljno samo prebrojati ucesnike i eto nam rekorda! Tako nas godinama lazu da pravimo pljeskavice i burek za Ginisa a tamo nisu ni culi za to.

  • zoran

    17:34 // 17. 5. 2013.

    Bas lepo.Ali pusti Zapad trazi nekoliko hiljada evra da bi poslali komisiju da utvrdi da li je rekord bio za Ginisa.A mogli su kopaci zlata da se isprse pa da plate deci u celoj Srbiji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: