Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 21. 5. 2015.

| Društvo

Niški maturanti spremni za deseti ples na trgu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Maturantska-parada-2013.jpg
Isto mesto za ples kao i 2013.

Nakon što su "Ples sa Evopom" 2006. godine doneli u Niš i naredne godine tu manifestaciju proširili na još 12 srpskih gradova, niški maturanti će u petak 22. maja tačno u podne zaplesati u centru grada istovremeno sa vršnjacima iz zemlje i Evrope.

U muzici i koracima Štrausovog kadrila, koje maturanti uvežbavaju mesecima, uživaće Nišlije na Trgu kralja Milana.

Počeli smo iz Niša, a zatim se Maturantska parada proširila u gotovo sve gradove u Srbiji. U plesu je do sada učestvovalo više od 100.000 maturanata Srbije, a gotovo pola miliona u čitavoj Evropi - kaže Biljana Janković, rukovodilac projekta Maturantska parada za Srbiju.

ples Beli kišobrani zaštitni znak maturanata u paradiKako dodaju u organizacionom odboru, ove godine će u Nišu u narandžastim i crnim majicama, sa pištaljkama i belim kišobranima, plesati oko 700 maturanata, što je nešto manje nego prethodnih godina.

Broj učesnika je manji nego prethodnih godina, ne samo u Nišu, već i u drugim gradovima, zbog ukupne ekonomske situacije. Priliku da plešu kvadril dobiće samo najuporniji i najspretniji plesači - kažu u organizacionom odboru ove manifestacije.

Ipak, na ovoj manifestaciji u celini, ove godine će biti udruženo najviše maturanata do sada. Plesu tolerancije, koji promoviše mir, prijateljstvo i povezivanje mladih, ove godine će na ulicama i trgovima pridružiti 40.000 maturanata u 17 zemalja.

U Srbiji će plesati i Beograd, Novi Sad, Kikinda, Novi Kneževac, Čoka, Senta,Vršac, Bačka Palanka, Apatin, Sremski Karlovci, Vrbas, Srbobran, Inđija, Sremska Mitrovica, Ruma, Šabac, Lajkovac, Smederevo, Požarevac, Aranđelovac, Kragujevac, Negotin, Kruševac, Knjaževac, Zaječar, Soko Banja, Užice, Nova Varoš, Čačak, Gornji Milanovac, Novi Pazar, Sjenica, Raška, Doljevac, Pećinci, Paraćin, Ćuprija, Prokuplje, Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Bela Palanka, Leskovac, Bosilegrad, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Gračanica i drugi.

Računajući godine dok Niš i Srbija nisu učestvovali, u Maturantskoj paradi je u 14 navrata učestvovalo ukupno 300.000 maturanata u preko 100 evropskih gradova i srušilo sedam Ginisovih rekorda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Irena

    11:22 // 22. 5. 2015.

    SRAMOTA, organizacija 0! Da su barem rekli maturantima da ponesu majice od kuce ako nema dovoljno, a ne da kao sirocici posmatraju sa strane, a vezbali, trudili se!!!

  • Petar Petrovic

    21:54 // 21. 5. 2015.

    molim organizacioni odbor da mi odgovori koji su to najuporniji i najspretniji plesaci, odnosno po kom kriterijumu je vrsen odabir plesaca i zasto ja nisam najspretniji i najuporniji?

  • Sonja

    15:03 // 21. 5. 2015.

    Nisu birani preko facebooka. Laz! Profesori su napravili spiskove u dogovoru sa decom. Ima para za 700! Zao nam je. Posle kadrila ide Uzicko kolo, cirilica. Dodjite

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: