Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 10. 2. 2015.

| Društvo

Niški odbornici obezbedili kvorum za nastavak sednice

Autor:A. S. Izvor:Južne vesti
skupstina-bane.jpg
Jovanović i danas bio u centru pažnje; Foto: Arhiva JV

Sinoć u sali nije bilo dovoljno odbornika da bi sednica mogla da se nastavi i pored dogovora da se radi dok se ne iscrpi dnevni red. Zasedanje je nastavljeno danas, a najžustrije su rasprave oko komunalnih problema.

Tokom jučerašnjeg dana prvo nije “prošao” predlog gradonačelnika Niša za imenovanje novog većnika Svetozara Aleksova (PUPS), a na kraju, iako je dogovoreno da se radi bez prekida, u sali nije bilo dovoljno odbornika i predsednik niške Skupštine Mile Ilić morao je da prekine sednicu.

Nastavljeno je danas u 9 sati, a do pauze za ručak diskutovalo se objedinjeno o komunalnim temama kao što su “promenljive” cene grejanja, odluka o šetanju pasa, izgradnja azila za pse, ali i kapitalne investicije.

Odbornici opozicije su najviše primedbi imali na objedinjavanje velikog broja tačaka, ali i na cene grejanja koje su, kako su tvrdili sa govornice, za mnoge građane previsoke.

Internu raspravu oko kapitalnih investicija koje se planiraju i onih koje su urađene prethodnih godina imali su Branislav Jovanović (URS) i Dejan Rajčić (Nova Srbija).

Današnjem zasedanju ne prisustvuju ni gradonačelnik Niša Zoran Perišić, ni njegov zamenik Ljubivoje Slavković, a to je bila još jedna primedba opozicije.

Trenutno su odbornici na pauzi, a po povratku u salu pored komunalnih tema očekuje ih i diskutovanje o personalnim rešenjima, pre svega, u Komisiji za imenovanje ulica, ali i nekoliko školskih odbora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    12:56 // 11. 2. 2015.

    Nema domaćina medju niškim odbornicima i vodećim ljudima?Kakvi li su oni domaćini u svojim kućama kada se ovako neodgovorno ponašaju?Da li bi neko za kućne potrebe podigao kredit i zadužio i praunuke?

  • Zoran Jovanovic

    10:57 // 11. 2. 2015.

    Ne daj se Periša srpski sine isteraceš ti svoje samo uporno!Čovek za primer

  • jelena

    18:41 // 10. 2. 2015.

    Sinocna sednica je pokazala da
    ne postoji.Nma dogovora oko kvoruma,
    nema dogovora oko glasanja.
    Sve ukazuje da NEKO nema
    podrsku. Vreme je doktore da odete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: