Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 24. 5. 2019.

| Društvo

Niški odbornik pauzira sa protestima - dao rok gradskoj vlasti za razgovor o slobodi medija

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Nonić
Prekida protest, ali poziva gradsku vlast na debatu; foto: JV/J. A.

Odbornik Niške inicijative Srđan Nonič prekinuo je petodnevni protest koji je započeo protiv medijskog mraka ispred Gradske kuće, ali i dao rok gradskoj vlasti da za dve nedelje organizuje sastanak i otvori debatu o slobodi medija. Ako ovaj rok ne ispune, kaže da će nastaviti sa borbom da se slika u niškim medijima promeni.

Nonic dopis Poslao dopis gradonačelniku, predsedniku Skupštine, načelniku Gradske uprave i svim odborničkim grupama; foto: JV/J. A. Nakon jučerašnjeg razgovora sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, Nonić je odlučio da pauzira sa protestima, ali i da borbu za slobodu medija prebaci u političku arenu. Od ponedeljka je skoro ceo kabinet obavestio o tome kakva je medijska situacija u Nišu, koliko su miliona i kome dodelili preko konkursa, te kaže da je svoj cilj postigao.

Ipak, ističe da ne odustaje i da je danas podneo zahtev gradonačelniku, predsedniku Skupštine, načelniku Gradske uprave i svim odborničkim grupama da organizuju okrugli sto u naredne dve nedelje.

Pozivam ih da u roku od dve nedelje nađu vremena da napravimo jedan okrugli sto sa svim političkim činiocima i da pozovemo sve medije, znači ne ove i one, vaše, naše, njihove, strane, domaće, pozvaćemo sve medije na teritoriji Grada Niša koji hoće da učestvuju u jednom okruglom stolu da detektujemo koji su problemi i da damo konkretne predloge za rešenje. Mi iz Niške inicijative ćemo da izađemo sa predlogom, očekujemo od svih novinara da izađu sa predlogom - dodaje Nonić. dopis Nonić Dao rok od dve nedelje; foto: JV/J. A.

Ima plan i za nastavak akcije ukoliko gradska vlast ne želi da sedne sa njima za sto. Odbornička grupa Niška inicijativa i svi koji žele da se medijska slika u Nišu promeni će "pratiti" gradske čelnike u radno vreme na različitim lokacijama, kaže, a postavljaće im neprijatna pitanja.

Neće znati ni gde ni kada ih pratimo niti šta im pripremamo od pitanja i od prijatnih iznenađenja. Neće biti ništa nasilno, samo ćemo konstantno da ih pitamo u radno vreme i na mestima na kojima se kreću u oviru svog političkog angažovanja - pojašnjava Nonić.

Nonic Borba za slobodu medija postaje politička; foto: JV/J. A. Nonić je apelovao na medije da se i sami uključe u borbu za drugačiju sliku o Nišu, koja je sada podređena partijskom interesu i propagandi Srpske napredne stranke, što je pokazao i poslednji konkurs za finansiranje medijskih sadržaja.

To traje mnogo dugo, ali je sve gore i gore, bilo je medijskih pritisaka i nameštenih konkursa i u vreme DS, ali je sada sve to što su loše radili stavljeno na steroide - ističe Nonić.

Podsetimo, niški odbornik je od ponedeljka bio ispred Gradske kuće sa ciljem da ličnim protestom pozove predstavnike vlasti na sučeljavanje mišljenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mima

    21:55 // 24. 5. 2019.

    Odavno nisam srela veceg hejtera.Sta previse slobodnog vremena cini od ljudi. Nek ode vec 1 u Norvesku i prestane da truje decu na koju samo vice.

  • Mara

    21:53 // 24. 5. 2019.

    Bruka

    • Nišlija Iz Čalija

      09:47 // 25. 5. 2019.

      Čija bruka, Maro?

  • Srbijanka Mladenović

    19:28 // 24. 5. 2019.

    Bate nemož se opstane sas kompiri od slepaci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: