Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 20. 5. 2019.

| Društvo

Niški odbornik protestom ispred Gradske kuće ukazuje na medijski mrak

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nonic-ispred-GK-foto-a.s
Nonić ispred Gradske kuće; foto: A. S.

Nemogućnost da se na lokalnim televizijama čuje išta drugo do onoga što misli vladajuća većina, nedostatak debate i štelovana podela para za finansiranje medija “isterali” su odbornika Niške inicijative Srđana Nonića ispred Gradske kuće, gde ličnim protestom želi da pozove predstavnike vlasti na sučeljavanje mišljenja.

Nonić je od jutros ispred ustanove u kojoj je i kancelarija gradonačelnika Niša Darka Bulatovića. Vodio je evidenciju o dolasku većnika i drugih zaposlenih, a kako kaže, protestuje zbog medijskog mraka i nemogućnosti da se i reč opozicije čuje na lokalnim televizijama.

Glavne stavke u konkursu za finansiranje medija su buđenje kritičkog mišljenja i bavljenje temama bitnim za građane, a vidimo da mediji iz Niša koji su najviše plaćeni našim parama samo furaju SNS priču. Priča se kako je sve dobro, a grad nam je u totalnom rasulu po svim mogućim pitanjima - kaže Nonić.

Naglašava da niko od tih medija koji dobijaju najviše novca već godinu i po dana u svoje emisije nije pozvao nikoga od opozocije.

Mislim da se uopšte ne ispunjava taj njihov zakonski okvir. Ja sam skoro pisao zvanično gradonačelniku Niša. Naveo sam da se slažem da možda mi nismo u pravu, ali pošto oni toliko dobro rade posao neka nas pozovu na tribine i u emisije na svim mogućim medijima, pa ćemo onda da razgovaramo - priča Nonić.

Predlaže da svi akteri i pozicije i opozicije treba da pričaju sa gradonačelnikom i to uz prisustvo svih medija.

Da se lepo obavežemo i potpišemo protokol o daljoj debati u javnosti i kažemo da ćemo jednom nedeljno da pričamo o ekonomiji, jednom nedeljno o korupciji, jednom o komunalnim problemima. Tako bi mogli ljudi da čuju sve strane - rekao je Nonić.


“Skraćuju i građane koji se jave u jutarnji program”

Koliko je medijski mrak u Nišu crn, Nonić potkrepljuje činjenicom da se u medijima koji dobijaju najviše novca od Nišlija, jedina kritika čuje u jutarnjim programima lokalnih televizija kada građani pozovu i žale se na neki problem.

Čak i njih počinju da krate i da im se ne otvara linija - kaže Nonić.

nonic-ispred-GK2-foto-a.s Tu će biti i narednih dana od 7:30; foto: A. S.Razlog za to je činjenica, kako kaže odbornik, da ne smeju da se čuju različiti tonovi od onih koje govore predstavnici SNS.

Prisvojili su budžet prisvojili su medije. Konkurs za medije je namešten kao i svaki drugi bilo da li je stvar kulture, sporta ili NVO. Ništa ne sme da propadne kroz bilo koju pukotinu - zaključuje odbornik.

Nonić će i narednih dana, kako kako kaže, biti ispred Gradske kuće od 7:30 i poziva građane koji žele da mu se pridruže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Peki

    08:28 // 21. 5. 2019.

    Da si tako protestovao za vreme Tadica nebi danas bili u ovakvoj situaciji, nije ovo od juce.

  • slavko

    20:26 // 20. 5. 2019.

    SNS-najvece zlo za Srbiju! Svaka cast coveku i Niskoj inicijativi!Mora ovaj "ubiveni" narod da se probudi i da sa sendvica predje na nesto kuvano!

  • marija randjelovic

    15:05 // 20. 5. 2019.

    bravo Nonicu, da su bar drugi hrabri da bar pokusaju nesto

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: