Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 27. 1. 2018.

| Društvo

Niški ogranak SANU nagradio najbolje srednjoškolce, Grad studente

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Univerzitet
Najbolji đaci i studenti dobili nagrade za izuzetan rad tokom prošle godine; foto: JV/V. Milić

Srednjoškolce koji su u prošloj godini postigli značajne uspehe na međunarodnim takmičenjima, nagradio je Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu, a po 50.000 dinara, diplomu i tombak sa likom cara Konstantina, od Grada Niša su dobili najbolji studenti niškog Univerziteta.

Niški Ogranak SANU je, kako kažu, nagradio one učenike srednjih škola koji su bili uspešni na međunarodnim takmičenjima u oblasti nauka i umetnosti.

Nagradu su dobili učenici Gimnazije “Svetozar Marković”: Milan Milenović koji je osvojio zlatnu medalju na Internacionalnoj filozofskoj olimpijadi, blizanci Novak i Bogdan Stanojević za srebrne medalje na fizičkoj olimpijadi i Dušan Živanović za osvojeno drugo mesto na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi. nagrađeni srednjoškolci Srednjoškolci koji su tokom prošle godine osvajali medalje na međunarodnim takmičenjima; foto: Dušan Mitić Car

Laureati su i srednjoškolci iz Gimnazije “Bora Stanković”: Aleksandra Karadžov za srebrnu medalju i Mihailo Mitić za bronzu koju su osvojili na Balkanskoj geografskoj olimpijadi.

Dobitnica nagrade Ogranka SANU je i učenica Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju Jana Stanković, koja je dobila prvu nagradu za istraživanje iz oblasti biologije na olimpijadi u Rusiji.

Iz niške Muzičke škole nagrađen je Kristijan Vučković koji je bio najbolji na međunarodnom i republičkom takmičenju, a specijalno priznanje je dobio za izvođenje Šopenovih dela.


Grad Niš nagradio uspešne studente

Najboljim studentima sa svih 13 fakulteta, kao i onima koji su završili studije sa prosečnom ocenom 10, Grad Niš je, navode na gradskom sajtu, poklonio po 50.000 dinara, diplomu i tombak sa likom cara Konstantina.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović im je uz čestitke rekao da su oni ponos grada i da je jedina investicija koja nikada nije promašena, ulaganje u budućnost i znanje. nagrađeni studenti Studenti koji su postigli ilizutene uspehe i diplomirali sa desetkom; foto; ni.rs

Upravo ste vi naša budućnost i ova priznanja koja vam dodeljujemo samo simbolično pokazuju da nam je stalo do vas, da cenimo vaš trud i rad i da želimo da vas dodatno motivišemo da prevaziđete sebe. Konstantan i marljiv rad jedini je način da se dođe do rezultata koji će trajati, a vi ste već, dobrim delom, pokazali da možete menjati svet oko sebe - naveo je Bulatović.

Najbolji studenti u prošloj godini su: Marija Kondić sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Jelena Todorović sa Ekonomskog fakulteta, Anđela Antić sa Elektronskog fakulteta, Dunja Milić sa Mašinskog fakulteta, Natalija Nedeljković sa Pravnog fakulteta, Milica Milunović sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Snežana Đorđević sa Tehnološkog fakulteta, Anđela Protić sa Pedagoškog fakulteta, Milica Barać sa Fakulteta zaštite na radu, Marija Antunović sa Fakulteta umetnosti, Sara Božić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Miloš Milisavljević sa Filozofskog fakulteta i Nikola Đorđević sa Medicinskog fakulteta.

Sa prosečnom ocenom 10 tokom prošle godine diplomirali su: Bogdan Đorđević - Prirodno-matematički fakultet, sa Pravnog fakulteta - Bojana Arsenijević i Igor Mladenović, sa Medicinskog fakulteta Milica Martinović, Marija Topalović, Mina Cvetković i Sonja Janković.

Najviše njih je sa Elektronskog fakulteta - Miljan Petrović, Nevena Radosavljević, Lazar Ljubenović, Jovan Milojković i Marko Mihajlović, kao i sa Ekonomskog fakulteta - Aleksandar Dinčić, Nemanja Veselinović, Aleksandra Đorđević, Mladen Dejanović i Ivan Cvetković, a nagrađena je i Aleksandra Ćurčić sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    22:47 // 27. 1. 2018.

    Ugledala se deca na ...gradonačelnika !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: