Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 10. 7. 2016.

| Društvo

Niški osnovci nagrađeni za Teslin toranj u video-igrici

Autor:M. V. Izvor:Južne vesti
490x370-minecraft-foto-youtube
Kreativnost se isplatila; foto: youtube.com

Četvorica sedmaka niške OŠ “Sreten Mladenović Mika”, koji su na nacionalnom takmičenju “Budi kao Tesla” izgradili Teslin toranj u “Majnkraftu”, nagrađeni su za izuzetnu inovativnost i kreativnost i svojoj školi doneli televizor.

Osnovci iz 10 škola iz cele Srbije su na ovo takmičenje slali različite projekte kojima su popularizovali Teslin život i rad.

Dok su neki glumili, a neki izvodili eksperimente, Luka Veličković, Milutin Kocić, Uroš Marković i Nikola Stamenković, predvođeni nastavnikom Aleksandrom Stojkovićem, odlučili su da spoje nauku i zabavu, iskoristivši za to veoma popularnu video-igricu “Majnkraft”.

800x600-minesraft-sreten-mladenovic-mika Iskoristili igricu za edukaciju; foto: youtube.comNa poljima “Majnkrafta” su izgradili edukativni toranj i unutar njega postavili table sa pitanjima o Teslinom životu i radu. Svakim tačnim odgovorom na pitanja u ovom svojevrsnom kvizu, igrač prikuplja poene i prelazi nivoe.

Iako je prvo mesto i digitalnu učionicu, zahvaljujući glasovima žirija, osvojila škola “Mihajlo Pupin” iz Zemuna sa svojim projektom “Ringišpil”, odlučeno je da i Nišlije dobiju specijalnu nagradu, sa još jednom školom iz Kraljeva.

Njihove projekte, žiri je ocenio kao “izuzetno inovativne i kreativne”, zbog čega je i ovim dvema školama dodeljen po jedan televizor.

Kreativnost je nagrađena! Hvala svima na podršci - kaže njihov nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja Aleksandar Stojković.

Inače, na konkurs je pristiglo preko stotinu radova iz 42 škole, a među deset najboljih su se, zajedno sa vršnjacima iz Zaječara, Požege, Kraljeva, Beograda, Kikinde, Kragujevca i Banatskog Karađorđeva, našle i Nišlije. 


Takmičenje obustavljeno zbog pokušaja prevare

Teslathinker-foto-Wikimedia Dodela nagrada na rođendan velikog naučnika, 10. jula; foto: WikimediaIako je prvobitno trebalo da traje od 27. juna do 8. jula, glasanje je obustavljeno dan ranije zbog pokušaja prevare.

Naime, nekoliko dana je saobraćaj na sajtu bio značajno povećan, pa je ustanovljeno da je neko “upao” u sistem.

Pojačanim nadzorom sistema i naknadnom analizom je ustanovljen upad u sistem i pokušaj prevare koji može uticati na regularnost procesa i kredibilitet projekta. Hitno se podnosi prijava nadležnim organima protiv NN lica radi otkrivanja i sankcionisanja počinilaca navedenog napada na sajt - kažu organizatori takmičenja.

Potom je, kako navode, odlučeno da se pobednik konkursa ne izabere na osnovu broja glasova, već procenom i odlukom stručnog žirija.

Inače, pobednička škola će biti svečano proglašena večeras od 21 sat na Kalemegdanu, na centralnoj manifestaciji povodom proslave 160 godina od rođenja Nikole Tesle. 

Teslin toranj u "Majnkraftu"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tina

    05:57 // 11. 7. 2016.

    Sve pohvale

  • Stanko Ljubomirovic

    17:13 // 10. 7. 2016.

    Čestitke profesoru i vrednim učenicima OŠ"Sreten Mladenović Mika ".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: