Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 26. 2. 2024.

| Društvo

Niški osuđenici sašili i donirali porodilištu čaršave, komprese i navlake

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
FOTO Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, krojački pogon u KPZ Niš (1)
Osuđenici sašili vrednu opremu; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radnu površinu koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije u niškom porodilištu. Ovu opremu je Uprava KPZ-a donirala Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

FOTO Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, zaposlene u porodilištu Donirano 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija U krojačkom pogonu ovog zavoda osuđenici koji su stekli sertifikat za krojenje i šivenje sašili su stvari potrebne niškom porodilištu, a Uprava KPZ-a Niš je obezbedila materijal koji je pogodan za sterilizaciju. Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević pohvalio je osuđenike.

Dobrobit žena i dece je obaveza celog društva pogotovo u situacijama koje mogu da budu osetljive za njih i njihove porodice. Zahvalio bih se svim osuđenicima u humanoj misiji darivanja koja nije prva i podsetio bih da su oni pomogli niškom porodilištu i kad su se 2018. godine priključili akciji kupovine pokretnog inkubatora za bebe koji je presudan za život tek rođene dece - rekao je Carević.

FOTO Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, donacija "Dobrobit žena i dece je obaveza celog društva"; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Osim mogućnosti da nastave prekinuto školovanje, osuđenici u KPZ-a Niš mogu da završe sertifikovanu obuku za deficitarna zanimanja poput obuke za varioce, pekare, stolare, krojače, građevinske limare, vodoinstalatere, kao i za poslove ofset štampe.

Osuđenici su prošle godine prvi put, uz još pet kazneno-popravnih zavoda, učestvovali na trećem onlajn Svetskom prvenstvu u šahu za osuđenike i osvojili visoko 11. mesto u nadmetanju sa predstavnicima 50 država iz celog sveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sone

    14:23 // 27. 2. 2024.

    nek nacrtaju i oni još neku sliku e to bi bio poklon

  • Srcko

    08:16 // 27. 2. 2024.

    Mislim da su prethodni komentari dosta grubi prema zatvorenicima. Ali mi je zanimljivo što komentatoti od "drveta ne vide šumu".
    Inače, porodilište u svom budžetu ima stavku za posteljinu, osim ako nisu potrošili za npr. reprezentaciju.
    Niko ne pominje da je porodilište budžetska ustanova. Mislite o tome.

  • vmp

    15:39 // 26. 2. 2024.

    a to je recept? znaci posto sns sekta ne zarezuje mnogo zdravstvo, poslati ih sve na robiju pa ce onda da pomognu, ima da siju carsave...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: