Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 18. 4. 2024.

| Društvo

Niški osuđenici sašili uniforme za zaposlene u porodilištu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
FOTO Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, donacija (1)
Donacija za porodilište; foto: KPZ NIš

Osuđenici koji su prošli sertifikovanu obuku u pogonu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su uniforme za zaposlene na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

FOTO Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, krojački pogon u KPZ Niš (1) Porodilište obezbedilo materijal; foto: KPZ NIš Za niško porodiliše osuđenici su u februaru sašili 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije, ističe direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević, a sada su odlučili da pomognu i zaposlenima.

Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu. Medicinsko osoblje ove ustanove i ubuduće može da računa na podršku ove vrste jer je podjednako važna dobrobit i lekara i medicinskog osoblja, kao i pacijenktinja koje koriste usluge ove klinike - navodi Carević.

Dodaje da je uprava niškog porodilišta obezbedila materijal za uniforme, dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos kroz krojenje i šivenje.

U KPZ Niš, jednom od najvećih zavoda u zemlji, godinama unazad se sprovode sertifikovane obuke za više traženih zanimanja na tržištu rada, kao što su zavarivači, stolari, krojači i šivači, pekari, vodoinstaleteri.

U tom zavodu je prošle godine 96 osuđenika steklo sertifikate licenciranih kuća, a osim teorije, stekli su i praksu u pogonima što im olakšava povratak u zajednicu po isteku kazne i pronalaženje posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srcko

    09:01 // 20. 4. 2024.

    Svaka čast zatvorenicima, nego gde se dede novac za uniforme koja svaka institucija ima u budzetu. To su osnovna sredstava za rad.
    To li je taj "skok u budućnost"?

  • Miki

    20:50 // 19. 4. 2024.

    Ne obmanjuj te narod sve ostalo se zatvorili samo snajder radi pomalo

  • Zlobnik II

    18:00 // 19. 4. 2024.

    Još pre WW II postojali su "Zatvorski univerziteti" /Kraljevine Jugoslavije/ a vidim da se ta divna tradicija nastavlja...jer ima mnogo više delikvenata i "navijača" fudbalskih klubova i ...opismeniće se i edukovati narod SrBski, ako sudovi prorade.Još 10-ak godina ove vlasti i od 1.5 milion nepismenih pašće broj na 1.499.000 "studenata" ! "Iduće godine u "KPD" , ukoliko polože "prijemni" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: