Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 18. 3. 2023.

| Društvo

Niški park Čair postao bogatiji za 16 novih sadnica smrče

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
sadnja čair (1)
U okviru projekta "Drvo za budućnost"; foto: Fondacija 1%

U saradnji sa radnicima Javno-komunalnog preduzeća Mediana, članovi Fondacije 1% posadili su u parku Čair u Nišu 16 sadnica smrče u okviru ekološkog projekta "Drvo za budućnost". Organizatori ove akcije smatraju da će ovakvim postupcima dati doprinos zajednici i pomoći u očuvanju životne sredine.

Sadnja čair (2) Nove sadnice; foto: Fondacija 1% Kako su iz Fondacije rekli, radnici JKP Mediana su pripremili teren, iskopali rupe i dopremili drveće, dok su donatori dobili oznaku za svoje drvo, izabrali željeno mesto gde je njihovo drvo zasađeno.

Ako bi svaka osoba ili svaka porodica posadila barem jedno drvo godišnje, što je dovoljno malo da se može izvesti, učinili bismo zajedno nešto dovoljno veliko da izazove ogromnu promenu. Imati svoje drveće koje će rasti i decenijama biti tu je neverovatan - kažu iz Fondacije 1%.

sadnja čair Svaka sadnica je obeležena; foto: Fondacija 1% Miloš Pešić Iz Fondacije 1% rekao je da su nove sadnice u parku Čair deo akcije koja je započeta pre nekoliko dana na nišavskom keju.

Niš je takav da ima, nažalost, malo zelenih površina, tako da nije bilo mogućnosti da na jednom mestu posadimo 50 ili 100 drveta. Morali smo akciju da podelimo na dva dela, prvi na bedemu kod nišavskog keja, a drugi deo akcije realizovali smo u Čairu. Mi bismo, najradije, na svakoj zelenoj površini u Nišu zasadali po 50 sadnica minimum - kaže Pešić.

Od 2019. godine, koliko Fondacija 1% postoji, organizovano je 14 akcija u kojima je posađeno 550 stabala drveća na zelenim, gradskim površinama Niša i Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirjana

    10:44 // 19. 3. 2023.

    Jos samo da gradonačelnik naredi direktoru decijeg centra u cairu da uključi kamere

  • Срба

    03:06 // 19. 3. 2023.

    Требало је мало више простора да оставе између садница. Загушено од почетка, а биће још горе кад порасту.

  • zeleni

    00:19 // 19. 3. 2023.

    lepa akcija., potrebno je mnogo više saditi drveća. kako na postojećim zelenim površinama tako i na novim.,.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: