Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 10. 12. 2019.

| Društvo

Niški poštari delimično obustavili rad, nema ko da nosi penzije

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
posta
Delimična obustava rada i u niškoj "Pošti"; foto: Vanja Keser arhiva

Poštari u Nišu nisu u zvaničnom štrajku, ali jesu delimično obustavili rad. Kako novinari saznaju od zaposlenih, ne rade kuriri Post ekspresa, a svoje korisnike ne obilaze ni pojedini poštari. Dok se spekuliše da ih popisuju policajci, dovodi se u pitanje podela penzija koja bi trebalo da počne 11. decembra.

Zaposleni u Poštama Srbije su ozbiljni u nameri da reše nagomilane probleme koji ih muče, kako sami kažu, već godinama.

U Beogradu se okupljaju i nedeljom uveče u pokušaju da iskažu svoje nezadovoljstvo, a pregovori sa Vladom Srbije su intenzivni.

Podrška im, kako kažu radnici koji su se obratili redaciji Južnih vesti, stiže i iz NIša.

Ovih dana došlo je do totalne obustave rada kurira Post ekspresa koji preuzimanje i dostavu pošiljaka vrše na terenu, pa građani nisu u mogućnosti da koriste njihove usluge. Vozači i radnici u preradnom centru odakle se vrši distribucija pošiljaka za čitavu jugoistočnu Srbiju, su takođe obustavili rad, dok je delimično obustavljen rad i poštonoša. To u prevodu znači da će penzioneri (kao i ukućani koji žive od njihovih primanja), a koji primaju penzije na kućnu adresu počev od 11.12.2019 godine, ostati bez svojih očekivanih i zasluženih primanja - pišu zaposleni u Pošti.

Oni traže isto što i njihove kolege, ali imaju i svoje probleme koji se ne tiču samo materijalnog stanja. Prstom upiru u direktora niške Pošte Miroslava Janojlića.

Mnogi radnici i po više meseci bezuspešno pokušavaju da zakažu sastanak kod direktora i iznesu nagomilane probleme koji ih muče - povećan obim posla, nedostatak radne snage, narušeni međuljudski odnosi, nemogućnost napredovanja zaposlenih koji mu se nisu stavili u funkciju opstanka, mogućnost da se na kvalitetniji način pružaju usluge građanima… - kažu poštari.

Ukazivali su na sve ovo i pre nekoliko dana, ali direktor Janojlić to nije mogao da komentariše već je novinare uputio na centralu Pošte. Pitanja su poslata, ali odgovora još nema.

Prethodnih dana se na Tviteru više puta pojavila informacija da u niškim poštama one koji ne rade zbog protesta popisuje policija. Zaposleni kažu da policajci jesu dolazili, ali da su se samo raspitivali o onima koji su obustavili rad.

Da li i zašto su to činili i po čijem nalogu znaće se kada iz Policijske uprave Niš odgovore na pitanja koja su im poslali novinari.

Podsetimo, štrajk poštara u glavnom gradu traje već nekolko dana, a u ispostavama na jugu Srbije, i gde nema obustave rada, dostava pošiljaka se obavlja otežano.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • K!K@

    09:19 // 11. 12. 2019.

    Manatasevic rekao? Kao privatnik propao (ne placanje poreza), muljao nesto sa taksistima (bez papira), propao. Sada je u politici DJB? Kada su pravili kafu upoznavanja videla sam da su liku izvori nepismeni ljudi, licno sam sedela sa njim... Izguglajte malo njegovo prezime, videcete da nije cist, steta sto ne mogu sliku da posaljem sa kim se doticni druzi. Jadni mi ako ovaj nesto promeni...

  • ???

    21:21 // 10. 12. 2019.

    Direktor "nije tu",ali sa spijunima iz svake poste redovno kontaktira.Ti isti dobijaju stimulacije,bolja radna mesta,bira ih za "najbolje",prate ga iz stranke u stranku.Medjuljudski odnosi su uzasni,ne postuju se dobri radnici a neradnici uzivaju.Ljudi koji imaju posao u "malom prstu" sede na salteru i nema im pomaka,a raznorazni osnovci i sumnjive diplome "vedre i oblace" uz njegov blagoslov

    • ?!

      00:51 // 11. 12. 2019.

      Baš me zanima kako neko ko sedi na šalteru može da ima posao u malom prstu? Takav se rodio? Ili možda bio na vlasti pa nije više pa mu krivo....

  • Milan

    19:52 // 10. 12. 2019.

    Dok ej manitaške bio drugar s demokratama, sve je bilo po zakonu i pravici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: