Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 2. 6. 2014.

| Društvo

Niški "princ mature" uzdrmao Balkan

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Nenad-matura.jpg
Popularnost niškog maturanta prevazilazi granice Srbije (foto: Leonhard Radonić)

Nakon što su se u medijima pojavili tekstovi o tome da je maturant niške Građevinske škole Nenad Stojnev na maturu došao na kobili Cveti, njegov mobilni telefon ne prestaje da zvoni.

Zovu novinari, prijatelji, rodbina, a poruke podrške i oduševljenja preko društvenih mreža stižu i iz Bosne i Hercegovine.

- Nisam očekivao da će to izazvati ovoliku pažnju. Imam utisak da ne postoji osoba u Srbiji koja za vikend nije čula o meni i mom podvigu. Nisam to uradio zbog popularnosti, već da ostvarim ideju još iz II razreda, a ispalo je da sam učinio nešto zaista neobično i pomerio granice očekivanog - kaže Nenad

Nije dozvolio da jak pljusak poremeti njegovu zamisao, tako da je sa kišobranom koji mu je ostavila sestra kada ga je u subotu uveče dopratila do "Merkatora" zajahao Vizantijskim bulevarom. Momak u svečanom odelu sa leptir mašnom na konju ostavio je drugove i profesore ispred restorana bez daha. matura Vozači pozdravljali niškog "princa mature" (foto: Leonhard Radonić)

- Vozači su trubili, otvarali prozore, profesorka je bukvalno zinula od uzbuđenja. Društvo sam pozvao da bude ispred restorana uz izgovor da se grupno fotografišemo, ali mnogi su ipak ostali unutra zbog kiše. Nema veze, videli su me sledećeg dana na slikama - priča Nenad.

Nije mu smetalo što je na proslavi pre plesa morao prvo da osuši odelo, a vest o njegovom neobičnom činu brzo se pročula restoranom.

- Dolazili su, tapšali me po ramenu, pričali: "Bravo, care!" U šali su me pitali gde sam "parkirao" konja. Njega su, inače, momci iz KK "Nonius", koji su mi pomogli da sve ovo izvedem, vratili nazad u klub - kaže Nenad.

Na pitanje zašto na konju "princa mature" nije bilo i devojke, Nenad odgovara da bi kiša njegovoj "Pepeljugi" sa kojom je sedeo zajedno u klupi pokvarila šminku i frizuru.


Uvek drugačiji 

O tome da se ovaj momak uvek razlikovao od vršnjaka, svedoče i njegovi drugovi iz odeljenja IV/1 na smeru visokogradnje.

- Kada sam došao u ljubičastim pantalonama u školu, neki su govorili da sam lud. E, sad sam hteo da budem još luđi! - kaže Nenad.

Želja da bude originalan nije jedini razlog zbog kog je odlučio da dojaše na maturu. Važniji od toga je namera da pokaže ljubav prema konjima koju gaji još od detinjstva.

- Kao dete sam jahao sa ocem, a on mi je za 18. rođendan poklonio kobilu Lenu koju čuvaju baba i deda u selu na Besnoj kobili. Najviše volim da odem tamo, pustim je da pase i uživamo. Druženje sa konjima tako relaksira! - priča ovaj maturant.

Njime se posebno ponose roditelji i sestra Jelena koji u Vranju čitaju tekstove o tome kako je Nenad pokazao vršnjacima da skupi automobili nisu "in".   

To će, kaže, uraditi još jednom, kada će, kao budući student Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, projahati Pobedinom i na konju izaći uveče u grad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anna

    22:36 // 2. 6. 2016.

    Tako je, JOVANA SAVIC je 2013. PRVA dojahla na proslavu svoje mature i po tome je ona posebna i razlicita od drugih.

  • oligarh

    21:55 // 3. 3. 2016.

    trebao si najpre da nahranis tu zivotinju. nije fora da joj se broje rebra. druga prica je ta da je upravo njena rasa napravljena za vucu topova po ceru i kolubari.

  • Nikola

    22:16 // 4. 6. 2014.

    Jovana Savic je original,ostali su kopija... Apelujem na sve novinare da israve svoju gresku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: