Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 27. 3. 2023.

| Društvo

Niški prodavci opet odustali od protesta posle razgovora sa nadležnima

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
blokada kvantaš
Štrajk zakupaca na Kvantaškoj pijaci, odložen po treći put; Foto: T. T.

Iako su protest i štrajk glađu najavili policiji, zakupci na niškom Kvantašu ponovo su odustali su od protesta. Ipak, tvrde da su ih nadležni ovoga puta "ozbiljno shvatili" i da su dobili čvrsta obećanja da će problem vanpijačne prodaje u Ulici Đuke Dinića biti rešen, pa je i štrajk odložen za 10 dana.

Predstavnik zakupaca na Kvantaškoj pijaci Petar Jovanović rekao je da su odložili su štrajk glađu, koji je zakazan za ponedeljak 27. marta ispred Gradske kuće, nakon sastanka i obećanja predstavnika Grada Niša da će Komunalna milicija svakoga jutra obilaziti pijacu i sprečavati nelegalnu prodaju.

Ovo je treći put da pomeramo štrajk, ali mislim da su nas ovoga puta shvatili ozbiljno. Svakoga jutra obilazimo pijacu i vidimo inspekciju koja ne dozvoljava nikome ništa da proda. Mi smo štrajk odložili za 10 dana, za slučaj da bude kao prošle godine, kada su dolazili 3 meseca i odjednom prestali - navodi Jovanović.

Petar Jovanović kaže da je napravljena četvročlana komisija koja će nadgledati rad Komunalne milicije, te da će, ukoliko obećanja ne budu ispoštovana, ovoga puta stvarno početi sa štrajkom i prekinuti sve pregovore.

Ovo je poslednji put da smo imali razgovore sa njima. Obilazićemo ih i nadgledati kako rade, ako primetimo da ne rade kako je dogovoreno, odmah krećemo sa štrajkom, a onda i kada budu radili svoj posao, štrajk neće stati - kaže Petar.

Podsetimo, zakupci na Kvantašu nekoliko dana zaredom blokirali su saobraćaj juna 2022, a zatim se i sastali sa gradonačelnicom, a ona je dan kasnije sa direktorom JKP Tržnica i inspekcijama obilazila Tvrđavsku pijacu i okolne ulice.

Tu su kontrolisali vanpijačnu prodaju i nisu kažnjavali, ali su naplatili 33 takse, a kombije sa robom, kako su rekli, upućivali na Kvantaš.

Međutim, zakupci sa Kvantaške pijace požalili su krajem februara da je ta kontrola trajala samo nekoliko meseci i da su opet suočeni sa istim problemima - siva ekonomija im donosi gubitke jer vanpijačni prodavci ne plaćaju dažbine, a noću prodaju na veliko po nižoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pec

    14:40 // 30. 3. 2023.

    A da li prodavci na kvantašu prijave ceo promet i plate porez? O kojoj sivoj ekonomiji pričaju? Oni plaćaju tezgu? Jel imaju registrovanu firmu i plaćaju porez? Svima fiskalne kase!

  • Mikac

    00:31 // 29. 3. 2023.

    Sad će opet gospođa da vas oladi, da ne štrajkujete...pa će prođe malo, a vi opet zapretite pa će ona opet lađenje....pa tako dok ne .....nema ništa od nas...letargija, ludom radovanje...dno.

  • Brdjanin

    17:50 // 27. 3. 2023.

    Nije ovo Nemacka i Francuska pa da narod se buni i bori za sebe. Srbi nikad u istoriji nisu strajkovali ili se bunili sem kad ih Anglosaksonci plate. Prilagodjavaju se situaciji i primanjima kakva
    god bila, podjednako platama od 5e i platama od 500e sto je odraz visoke inteligencije. Na stranu sto nas narod tradicionalno slusa i postuje vlast kao Boga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: