Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:32, 17. 2. 2021.

Niški profesor čeka odgovor ministra, iz Gimnazije bez komentara dok se izbor ne okonča

Milan Petrović Nastavnik još nije dobio odgovore, ali jeste podršku i anonimno pismo čiji sadržaj demantuje; foto: JV

Nakon što je ministra prosvete upitao ima li i gde je mesto za nastavnike kao što je on u srpskoj prosveti, niški profesor i jedan od najboljih edukatora Srbije Milan Petrović još čeka odgovore, ali kaže da je dobio veliku podršku kolega i učenika, ali i građana koji potpisuju peticiju. Iz Gimnazije "Svetozar Marković" gde je Petrović i dalje na zameni, a nije izabran za stalno zaposlenje, saopštavaju da izbor nastavnika neće komentarisati dok se procedura zvanično ne okonča, jer kandidati imaju pravo žalbe, što je ovaj profesor i iskoristio.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    20:11 // 17. 2. 2021.

    uzimaj da radiš nego sad imate na pretek slobodno vreme vi prosvetni radnici pa ne znate šta će te.Ne boj se,dobićeš i ti partijsku knjižicu

  • TM

    20:42 // 17. 2. 2021.

    Kada su prošle godine u januaru počeli da se odobravaju konkursi preporuka ministarstva je bila da se na ta radna mesta primaju ljudi koji tu već i rade godinama na određeno. Preporuka nije obavezujuća, ali je sasvim korektna. Ovaj postupak kolege nije u redu, nije on nikakva žrtva. Zvučne nagrade, samoreklama i sl. ne znače nužno i kvalitet nastavnika, to znaju oni koji prosvetu gledaju iznutra.

  • Vlada

    13:35 // 18. 2. 2021.

    Zadnjih 30 godina profesorska sekta samo kuka na teske uslove rada, los polozaj i male plate a svi konkursi sakriveni i namesteni, za njihovu decu i familiju. Pa gospodo, ako je toliko lose u prosveti, zasto se tako grcevito borite da "unesrecite" i vase najmilije?

  • Lj

    22:48 // 17. 2. 2021.

    STAV SINDIKATA koji je usvojen, na nivou REPUBLIKE, da ima PREDNOST onaj kolega koji ima veci broj godina na odredjeno. I TU JE TACKA. TO PRAVILO VAZI I POSTUJE SE BAR OD STRANE NISKE UNIJE SINDIKATA PROSVETNIH RADNIKA.
    KOLIKO CITAM, KOLEGINICA IMA u tom pogledu prednost.

    • Martin

      14:35 // 18. 2. 2021.

      Tako je.Činjenica je da je dečko svojim pismom ministru prećutao bitne činjenice i izmanipulisao javnost. Mislio sam da je žrtva i bilo mi ga je žao,a on je ispade neko ko kidiše na mesto na koje radi njegova koleginica iz aktiva dugi niz godina, što nije niti kolegijalno, niti u redu, niti u skladu sa preporukama Sindikata i Ministarstva.

  • Profesor

    10:36 // 18. 2. 2021.

    Logicno je da treba da se primi neko ko je vec u stalnom radnom odnosu, a ne neko ko je na zameni...

    • Zlobnik

      17:25 // 18. 2. 2021.

      @Profesor : Zašto je "logično da se primi neko ko je već u stalnom radnom odnosu" ? Malo mi je nelogičan ovaj komentar ! Da potvrde 2 puta njegovo zapošljenje ? "Hej, profesore , svi znamo da si voleo džez..." /"Smak"/.

  • Bivši učenik

    16:00 // 18. 2. 2021.

    Kao bivši učenik profesora Milana mogu da kažem da uopšte nisam bila zadovoljna njegovim predavanjima i pristupu gradivu. Nije on baš najbolji profesor kao što se predstavlja. Mnogo izuzetnih profesora mi je predavalo srpski jezik i knjizevnost u toj gimnaziji, kao i sam direktor Mišić, i svi oni su mnogo iznad njega po svemu.

    • Sadašnji profesor

      01:20 // 21. 2. 2021.

      Bivši učenik je zaboraviLA da doda i - svaka čast direktoru Mišiću, za samo...

  • Moma

    23:13 // 17. 2. 2021.

    Navodi u mejlu anonimnog autora su istina!!!

  • Ivanka

    07:42 // 18. 2. 2021.

    Ima on svoj posao, primljen je na zameni i tacka. Zena je na slobodnim casovima. Tacka.

  • Sojic

    10:27 // 18. 2. 2021.

    Najbolji na birou i u inostranstvo a najgori partijski moljci nam uce decu
    Od SNSovaca i sendvicara bez gram mozga nemogu za stalno dase zaposle najbolji
    JER TOJE ZA NASU DECU br1
    da nasa deca od malih nogu bude zaglupljivana i da postanu rezimski poslusni robovi da rade za minimalac a ko ode u inostranstvo da radi on se proglasava izdajnikom

  • TuRb●BOT

    09:38 // 19. 2. 2021.

    Auu, al napljuvaste coveka u komentarima !? Pa sta je sada problem, covek javno prica o svom problemu.Je l je bolje da cutimo.Bravo profo ! Botovi...

    • Nikola

      11:20 // 19. 2. 2021.

      Nije ni on toliko savrsen ko sto se predstavlja,u nevladinim organizacijama mozda cenjen,a od djaka kojima je predavao nista lepo o njemu nismo culi. U jednom projektu u kom je i decu iz skole ukljucio, naplatio projekat,decu iskoristio.....

  • Stanojko

    18:22 // 17. 2. 2021.

    Podržavam znanje a ne politiku.
    U toku je konkurs u Ekonomskoj i Ugostiteljsko Turističkoj školi u Nišu . Takođe politika pre znanja. Sramota za direktore koji nemaju obraza i morala.Ispitajte malo ...

  • stari nislija

    20:35 // 17. 2. 2021.

    A zasto Juzne vesti ne pozovu drugu stranu umesto sto neko drugi prica u njeno ime? Pozovite tu zenu da kaze sta ima, a ne ovako samo jednu stranu cujemo. Da vidimo o cemu se tu zapravo radi.

  • Svetozar

    20:11 // 17. 2. 2021.

    Nije ni Vrh Vrhova cvećka, ali stil anonimnog kritičara i pisca mejla je stil obraćanja Grobara Grobarske! Potpisujem grobarskim životom!

  • Dragan,Niš

    09:44 // 18. 2. 2021.

    Ja mislim da se čovek obratio na pogrešnu adresu.Nije Ružić rekao da mu trebaju mladi i najbolji u svojoj struci, nego kancelar Vučko, i zato ovaj ćuti.A da se obratio šefu i njegovom kabinetu bilo bi rešeno expres i to bi bilo i na Pinku u jutarenjem,ili na nekom otvaranju spomenika live kao odgovor na neko spontano pitanje novinarke Pinka!!

  • Boxer

    19:08 // 17. 2. 2021.

    Cim izadje konkurs..vec neko radi i taj konkurs je vec za njega.
    Ja ne znam zasto se bre pravimo ludi , zatvaramo oci, a zna se da ide stranacki !!!!

  • Joca

    18:13 // 17. 2. 2021.

    A, bre jel ti rekoh da nemaš vezu.

    • Ilić

      10:32 // 18. 2. 2021.

      A ni člansku kartu vladajuće narodne partije.....
      Važno je da ti obraz nije djon!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: