Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 1. 2. 2019.

| Društvo

Niški protest raste: Duplo više ljudi i “Vučiću, ostavka”

Autor:A. S, M. Z.Izvor:Južne vesti

Nišlije još jedan petak uveče provele na ulicama protestujući protiv režima

Četvrti protest nezadovoljnih Nišlija “1 od 5 miliona” okupio je nekoliko hiljada nezadovoljnih, bar duplo više od prošlog petka, a jedan od govornika, novinar Milojko Pantić zatražio je da ako se raspišu izbori, građani blokiraju nacionalnu Skupštinu do ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Organizatori su ponovili stare zahteve, uz negodovanje građana što nema zahteva za smenu Vučića.

I ovog petka niški centralni trg bio je ispunjen onima koji su protiv vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Uz pesme sa razglasa - Vostani Serbie, Partibrejkerse i grupe EKV, uz nacionalne zahteve, transparente i pištaljke Nišlije su se okupljale od 18 sati. protest trg Pun centralni trg; Foto: M. Z.

Posle minuta ćutanja za poginulu ženu na naplatnoj rampi u Doljevcu, mikrofon je u svoje ruke uzeo novinar Milojko Pantić koji je energičnim govorom ustalasao demonstrante. Pantić je vlast Vučića nazvao vlašću “Alibabe i 40 razbojnika”, a masa je uzvraćala povicima “hapšenje, hapšenje”. Zatražio je i bojkot eventualnih izbora.

Srbija je dobila političkog Alibabu sa 40 razbojnika. Oni su Srbiju pretvorili u svoju pećinu. Naš Alibaba nije nikakav diktator, on je smešan glumac. Ako ova vlast raspiše izbore, treba držati Skupštinu pod opsadom sve dok Aleksandar Vučić ne podnese ostavku - rekao je Pantić.

Novinar Pantić podsetio je i da Patrijarh Irinej nije podržao proteste, na šta je prvi čovek Srpske pravoslavne crkve i dobio salvu zvižduka. Dotakao se i istraživanja tabloida po kojoj SNS ima 56% podrške.

Gde ti živiš, Vučiću, gde su ovde tih 56%? - pitao je Pantić.

protest opština "Lopovi, lopovi" pred Opštinom; Foto: M. ZirojevićProfesor sa Filozofskog fakulteta Zoran Dimić napomenuo je da je građane na ulice isterao režim, a da 6 i više godina vlada korupcija i partokratija.

Aktuelni režim uzurpirao je sve moguće institucije ove države, od republičkog parlamenta do mesne zajednice. Aktuelna vlast je okupirala institucije i one služe njoj i njihovim partijskim poslušnicima. Mi koji ne želimo to, našli smo se van institucija, izbačeni smo iz njih, izbačeni smo praktično iz svoje države - rekao je Dimić.

U ime “Pokreta mladih”, organizatora niških protesta, Miljan Marjanović ponovio je stare zahteve za ostavkama gradonačelnika Darka Bulatovića i ministarke Zorane Mihajlović, prekidan povicima građana da se unese i zahtev za smenu i ostavku Vučića.

Demonstranti su zatim prošetali Obrenovićevom ulicom, pa kroz Nikole Pašića, Sinđelićevog trga, vratili se do mesta polaska - Trga kralja Milana. Šetnju su pratili pokliči “vreme je za promene” i stihovi grupe Disciplina kičme - “vreme je za pravdu, vreme je za istinu”.

Na trgu je zakazan ponovni protest sledećeg petka.

Podsetimo, večeras se šetalo i u Žitorađi, Leskovcu i Vranju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prava Istina je!

    14:24 // 4. 2. 2019.

    Da li se sećate 96 i početka protesta kada smo bili mlađi i kada smo verovali da će biti bolje, narod je stvarno verovao ali šta se desilo kasnije a bure i računi za struju da li se sećate te situacije mnogi građani posle tog bureta nisu mogli da otplate struju godinama bilo je tu svačega ali jedno je bilo najbitnije da SU SVI ONI GLEDALI DA SE PREKO TOG ISTOG NARODA DOČEPAJU FUNKCIJA I FOTELJA!

  • prof dr CVETKO Prvi

    23:02 // 2. 2. 2019.

    Pričati gluvom - ima šanse da će vas čuti! Pisati slepom - pročitaće , postoji Brajova azbuka ! Diskutovati i iznositi svoje mišljenje prodanim dušama - to je čisto gubljenje vremena! Bolje je dati im odmah 75 dinara , za sendvič i sok . U startu si rešio problem , prvo svoj a i njihov gorući problem! Navikli su da ih "neko" hrani i poji a oni da ne razmišljaju... a i čime bi ?

  • Gaga

    17:45 // 2. 2. 2019.

    Koliko botova, strasno. Nego, narode izlazimo mi i dalje , a oni neka nas prebrojavaju.Idemo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: