Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 9. 7. 2019.

| Društvo

Niški skejt park uklonjen - iz Opštine kažu prostor ostaje građanima

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Skejt park uklanjanje
Niš posle sedam godina ostao bez skejt parka; Foto: GO Medijana

Skejt park kod Tutinog igrališta na Vizantijskom bulevaru otišao je u istoriju, a poslednje godine njegovog postojanja obeležile su trula konstrukcija, zarđali ekseri i retko koji vozač daske na četiri točka.

Građani su još u aprilu upozoravali na to da park nije bezbedan preko aplikacije "Prijavi problem", a iz Opštine Medijana su tada kazali da nema opcije da park bude popravljen, dok su danas radnici niškog komunalnog preduzeća Mediana ukonili trule i nagorele daske. Uklanjanje skejt parka Nije mogao da se popravi; Foto: GO Medijana

Načelnik Opštinske uprave Saša Markišić rekao je da skejt park nije mogao da bude popravljen u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta koji je donet avgusta prošle godine. Markišić je objasnio da bi skejt park morao da se popravlja od originalnih delova.

Činimo to pre svega zarad bezbednosti naših najmlađih sugrađana. Građani su nam se već javljali sa primedbama da je skejt park nebezbedan pa smo odlučili da ga uklonimo. Utvrđeno je da je mobilijar dosta oštećen i da ne postoji mogućnost njegove popravke - rekao je Markišić.

U saopštenju koje je stiglo iz Opštine navedeno je da je Markišić rekao da će prostor na kome se nalazio skejt park ostati građanima i opštini, "a građani će reći šta žele da se nađe na ovom prostoru, u skladu sa mogućnostima i zahtevima".

Podsetimo, skejteri su isticali da je ovom sportu mesto na ulici i tražili da taj prostor ostane njima. Za, sada već bivši park, izborili su se 2012. godine, kada ga je napravila firma Freaks division.

Međutim, iako je originalni nacrt skejtera bio da sprave budu betonske, jer su trajnije, pristali su i na drvene koje je izgradila ova privatna firma, pod parolom "bolje išta nego ništa". Skejter Ivan Dinić je pre nekoliko meseci kazao da se slaže da ruinirane sprave moraju da se sklone, ali je apelovao na opštinku vlast da ostavi prostor za skejtere.

Neka bude uklonjen, ali samo pod uslovom da postoji zamena za njega, tj. da se zemljištu ne izvrši prenamena. Jer je zemljište namenjeno za sportski teren, i neka čak ovo ostane i prazno, da bismo mi mogli da dovlačimo neke sprave koje bismo ručno pravili, ali neka prenamena u terene za košarku, rukomet bi samo skejterima uklonila mesto gde bi mogli da sigurno voze i da se skupljaju - rekao je tada Dinić.

Podsetimo, iz Medijane je najpre rečeno da će park biti uklonjen posle prvomajskih praznika.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • da znate

    12:59 // 10. 7. 2019.

    To se samo zvalo TUTINO, a ne Tutino igraliste.

    • Žuti

      17:21 // 10. 7. 2019.

      Mama,idem na Tutino,mama ja sam na Tutinom,cekam decu na Tutinom...

  • Marko

    11:18 // 10. 7. 2019.

    Mogu da biram sta ce biti na tom prostoru ? Evo biram da bude skejt igraliste

  • 27.marta

    08:31 // 10. 7. 2019.

    Napravite deci novi ,pa ako mnogim svilenim usima smeta sto kao cele noci lupaju,ogranicite upotrebu do 23 sata.Stanujem u neposrednoj blizini i ne cujem tu buku,ali zato iz parka tresti non-stop.Zasto mrzimo svoju decu,omogucimo im da se igraju.

    • nikola nikolic

      14:36 // 10. 7. 2019.

      Mozda stanujes u blizini,ali sigurno ne pored skejt parka jer bi sigurno video i cuo pijane klince koji urlaju po celu noc. Za muziku iz parka si u pravu i to treba da se resi takodje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: