Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 9. 3. 2020.

| Društvo

Niški socijalista gomila funkcije, a ne obaveštava Agenciju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Nebojša Bogdanović
Ageniciji nije prijavio više funkcija; foto: Vanja Keser / JV

Zbog toga što je istovremeno obavlja javne funkcije odbornika u Skupštini grada Niša i člana nadzornog odbora Slobodne zone Pirot, a takođe je i direktor niške filijale DDOR Novi Sad osiguranja, Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je Nebojša Bogdanović prekršio zakon i izrekla mu meru javnog objavljivanja odluke.

Kako se navodi u rešenju, Bogdanović bez saglasnosti Agencije obavlja funkcije odbornika i člana Nadzornog odbora, a takođe ih nije obavestio da ja direktor u filijali novosadske firme, što je prema Zakonu o borbi protiv korupcije bio u obavezi.

Agencija je utvrdila da je Bogdanović na funkciji člana Nadzornog odbora Slobodne zone od 11. marta 2016. godine i da je odbornik od 29. juna 2016. godine, a od Agencije nije tražio saglasnost za istovremeno vršenje više javnih funkcija.

Odredbama Zakona o Agenciji propisano je da funkcioner može da vrši samo jednu javnu funkciju, osim ako je zakonom i drugim propisom obavezan da vrši više javnih funkcija, da izuzetno, funkcioner može da vrši drugu javnu funkciju, na osnovu saglasnosti Agencije i da je funkcioner koji je izabran, postavljen ili imenovan na drugu javnu funkciju i koji namerava da više funkcija vrši istovremeno dužan da u roku od 3 dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja zatraži saglasnost Agencije - stoji u rešenju.

Izjašnjavajući se na obaveštenje o pokretanju postupka, Bogdanović se branio da nije smatrao da treba da prijavi Agenciji članstvo u Nadzornom odboru Slobodne zone Pirot, jer lokalna samouprava i država nisu većinski akcionari.

Takođe, naveo je da je obaveštenje Službe za Skupštinske poslove Skupštine Niša o njegovom stupanju na javnu funkciju dovoljno, te zbog toga on nije posebno obavestio Agenciju jer je smatrao da ovo vladino telo već ima tu informaciju.

Ipak, Agencija milsi drugačije, te mu je izrekla meru javnog objavljivanju odluke o povredi zakona, a kako stoji u uzveštaju, ona je konačna.

Više podataka o karijeri Nebojše Bogdanovića možete videti u rubrici Ko je ko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša Petković

    16:18 // 11. 3. 2020.

    Mali je ovo grad, u njemu sve se zna. Ako je ijedan političar pošten, onda je to Bogdanović. Iza ovog teksta stoji neko mnogo nepošten. Bilo bi lepo da se čuje i on. Istina je da se radi o nadasve časnom i prepoštenom čoveku.

  • RAZUM

    10:56 // 10. 3. 2020.

    On im je najmladji clan, ,, poltron " Mileta Ilica, a i jos nema neki sudski postupak, kao svi ostali u niskom SPS-u. Mlad je i karijera je pred njim.

  • Dragoljub J.

    10:06 // 10. 3. 2020.

    Zaboravili ste da napišete da je gospodin i potpredsednik nekakve fantomske privredne komore u Pirotu. Kao što je i u niškoj komori bio potpredsednik u jedno 4-5 mandata najmanje, bez ikakvih rezultata, naravno. Nema te fotelje i sinekure koja je u stanju da njega preskoči. Profesionalni maneken, univerzalni stručnjak i večiti policajac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: