Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 10. 11. 2023.

Niški specijalizanti rade besplatno, kragujevački plaćeni, problem propisi

klinicki centar Specijalizanti iz Niša u više navrata tražili da se reši problem njihovih nadoknada za dodatni rad; foto: Vanja Keser

Lekari na specijalizaciji u niškom Kliničkom već nekoliko meseci traže rešenje za to što nisu plaćeni za dežurstva, rad vikendom i praznicima, tvrdeći da njihove kolege u drugim gradovima jesu. Iz UKC Kragujevac su novinarima odgovorili da su specijalizanti kod njih plaćeni za dodatno radno angažovanje, odnosno prekovremeni rad, ako ga imaju u toku meseca, dok UKC Niš ostaje pri stavu da oni rade za "naknadu plate" i da zato nemaju prava na "dodatnu zaradu". Zoran Ilić iz Sindikata "Nezavisnost" kaže da taj problem treba da se reši i da će se oni potruditi da dođe na red, jer ima brojnih neslaganja kada je reč o pravima i obavezama specijalizanata.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Pera

    09:13 // 10. 11. 2023.

    A sto neko ne postavi pitanje odakle pravo nekima da primaju dve pune plate i kao lekari na klinikama i kao profesori na fakultetu?

    • Saki

      12:40 // 10. 11. 2023.

      Tako je Pero, primaju dve plate plus dezurstva, plus rad nedeljom i sve im malo. Bilo bi lepo da se osvrnu oko sebe i vide kako zive i koliko zaradjuju ostali ljudi sa fakultetima. Profesori koji su ih ucili u stednjim skolama i napravili temelj njihovog daljeg obrazovanja, primaju platu u rangu medicinske sestre - ako to nije stamota, ne znam sta je.

    • MS

      14:22 // 10. 11. 2023.

      Ako bolje razmislimo, pojedinci, blagosloveni nasledstvom svojih roditelja, baka i deka. Profesor, specijalista, istrazivac (studije) i privatni rad.

    • MS

      14:27 // 10. 11. 2023.

      Daju svojim specijalizantima neki deo i svi srecni i zadovoljni. I ne bune se sto dezuraju jer poneki i dobiju naknadu od starijih.

    • Smuk II

      16:40 // 10. 11. 2023.

      @Pera:Nekima je dato zato što imaju pedigre...da si prof dr sci a i @Saki , @MS / možda i SMS/, i vaše dete bi to "pravo" imalo...sve zavisi od roditelja a i dece u kakvoj su sredini odrastali i u kome duhu su vOspitavani i na koja su odricanja navikli...To napisah i pre 2-3 meseca ali vidim da nema nikakvog odjeka jer ne mogu svi da čekaju 20.000 dinara mesečno s' leganje! Da ste zdravi i sreć

  • Bojan

    11:42 // 10. 11. 2023.

    To je sve tačno, ali šta sa lekarima upošljenim u KC Niš koji još nisu dobili specijalizaciji tj. u zvanju su sekundarca a dežuraju i rade praznicima i njima se ne plaća što je podležno sudskom procesu vrlo uskoro, bar sa moje strane dok mi KC ne dodeli specijalizaciju.

  • Sasa

    13:10 // 10. 11. 2023.

    Niski UKC je drzava u drzavi. Profesori za isto radno vreme primaju dve plate. U istom radnom satu se nalaze u dve firme istovremeno. Dok predaje studentima na
    amfiteatru, njegov klon istovremeno pruza usluge pacijentima u klinickom centru. A lekari koji nisu na specijalizaciji, a primljeni su ta stalno, takodje ne primaju plate za prekovremeni rad i to niko od javnih tuzilaca ne sankcionise.

  • MS

    14:25 // 10. 11. 2023.

    Pritom kao gl. istraživač studije na ljudima, koji su naravno dali saglasnost da prime tu vrstu terpije ili budu deo. Uzimaju stotine hiljada evra.

  • Milan

    09:37 // 16. 11. 2023.

    Doktori dolaze na posao od 09:40. Narod od 7 ujutru ceka. Pa gospodo doktori, spremite se, koga cemo, koga cemo, bice Bata obavesten u najskorije vreme.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: